Home » Събития

Bocuse d`Or България / GastronomiX 2020 – ПРОГРАМА

22 януари 2020 No Comment

28 Януари, Вторник

ОСНОВНА СЦЕНА

12:00 – 13:00

METRO шеф Юри Велев

Ястия от млечно телешко;

Италиански сирена собствена марка

13:30 – 17:00

Майсторски клас Шоколад

шеф-сладкар Юри Балталийски:

Теория и практика на шоколада:

  • история на шоколада и работата с шоколад

  • представяне на концепцията Bean to Bar

  • изработка на декоративна шоколадова композиция

12:00 

Брифинг жури и участници Bocuse d´Or България

29 Януари, Сряда

СЪСТЕЗАТЕЛНИ БОКСОВЕ

09:00 

Брифинг Bocuse d´Or България

9:30 – 16:30    

Bocuse d´Or България

Състезателна част / 4 отбора

ОСНОВНА СЦЕНА – ДЕМОНСТРАЦИИ

11:30 – 12:30  

METRO шеф Юри Велев

Ястия от млечно телешко;

Италиански сирена собствена марка

13:00 – 14:00 

Morello Forni

Теория за брашната Italmill, приготвяне на хляб и демонстрация на Pizzarella

15:00 – 16:00 

Tomeko: UNOX EVEREO® Hot Fridg   

Гост презентатор: Марко Сантинело

Революцията започва сега! 

16:30 – 17:30 

Шефс клуб София

Виктор Жечев, Велизар Малинов, Йордан Касабов

Нови вкусове преоткрити в традициите

18:30 – 20:00 

Официално откриване на СИХРЕ и GastronomiX

Bocuse d´Or България, награждаване

 

30 Януари, Четвъртък

СЪСТЕЗАТЕЛНИ БОКСОВЕ

9:00 – 14:00 

Кулинарно състезание – квалификация на Софийската професионална гимназия по туризъм 

Категория Най-добър млад готвач

14:00 – 16:00

Кулинарно състезание – квалификация на Софийската професионална гимназия по туризъм 

Категория Най-добър млад барман

14:30 – 15:30

Бокс 1

Демонстрация на Метро Академия:

METRO шеф Юри Велев

Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка

16:30 – 17:30

Бокс 1

Демонстрация на Метро Академия:

METRO шеф Юри Велев

Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка

ОСНОВНА СЦЕНА – МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ И ЛЕКЦИИ

 

11:00 – 11:45 

Шеф Емил Минев

Кулинарен директор на Le Cordon Bleu Лондон

Лекция: Професия Шеф-готвач

12:00 – 13:00 

Доц. Д-р Йозге Саманджъ

завеждащ катедра по Гастрономия и кулинарно изкуство в Университет Йозйеин, Истанбул

Лекция: Османското кулинарно наследство на територията на Балканите

13:15 – 14:15 

Шеф Нихад Мамеледжия,

Сараево, Босна и Херцеговина

Традиционна кухня с био съставки в стил Finger Food

14:30 – 16:00 

Шеф Алтин Пренга,

собственик на ресторант, къща за гости и ферма Мризи и Занаве, Фища (Лежа), Албания

Мисли глобално, храни се локално или местните традиции и знания като основа за успешен модел по принципите на Slow Food

16:30 – 17:30

Дженаро Лучано,

старши майстор пицар, собственик на Antica Pizzeria Port’Alba в Неапол – най-старата пицария в света!

Лекция: Историята на пица Наполетана

 

31 Януари, Петък

СЪСТЕЗАТЕЛНИ БОКСОВЕ

9:00 – 14:00  

Кулинарно състезание – квалификация на Софийската професионална гимназия по туризъм 

Категория Най-добър млад готвач

14:30 – 15:30

Бокс 1

Демонстрация на Метро Академия:

METRO шеф Юри Велев

Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка

16:30 – 17:30

Бокс 1

Демонстрация на Метро Академия:

METRO шеф Юри Велев

Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка

ОСНОВНА СЦЕНА – МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ 

11:00 – 12:00  

Шеф Емил Минев

Кулинарен директор на Le Cordon Bleu Лондон

Нулев отпадък; Креативни ястия със скромни продукти

12:30 – 13:30  

Шеф Паоло Касагранде

Ласарте (Барселона) – 3*** Мишлен

Lasarte и околната му среда, нашият начин да бъдем и да готвим

14:00 – 15:30  

Шеф Умут Каракуш

Балканска кухня с анадолски вкус

16:30 – 17:30

 

Шеф Георги Бойковски,

Ресторанти Багри и Кармаре, София

Българското е на мода или как тренди бизнес модел се смесва със социална отговорност – (р)еволюцията на съвременната българска кухня

Comments are closed.