Home » Състезания

Нов прочит на Българската Национална кухня – НОВА КАТЕГОРИЯ

18 март 2019 No Comment

РЕГЛАМЕНТ

________________________________________________________________

 

За въпроси относно регламента

Милен Панев Т. 0899 190 234 

 

Краен срок за записване и подаване на документи 4 Април 2019г.

За регистрация и въпроси към организаторите:

krasimira.slavkova@bapc.bg 

 



 

НОВ ПРОЧИТ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА КУХНЯ

Тема: СВОБОДНА

Презентация: В БИТОВА ПОСУДА 

Задължителен продукт: ОРИЗ

 

Изисквания към състезателите и Критерии за оценка:

Състезателите трябва да приготвят 2 порции (в две чинии) топло основно ястие до 360 гр., една за оценка от журито и една за официална снимка и презентация пред публиката.

Всеки участник има право точно на 45 минути за приготвяне на темата. Излизане от времето ще бъде санкционирано от организационния комитет и журито.

Всеки участник ще подсигури необходимите си продукти сам, по предварително направеното от него меню.

Не са позволени предварителни заготовки, ако те не са включени в предварително предоставената рецепта и одобрена от Организационния комитет и Техническото жури, с изключение на по долу изброените продукти:

  • Зеленчуци, плодове – измити почистени, но не нарязани;
  • Картофи – измити и обелени, но не нарязани;
  • Лук – обелен, но не нарязан;
  • Основните съставки могат да бъдат претеглени и измерени;
  • Позволено е да се махнати люспите и костите на рибата;
  • Позволено е да са махнати костите от месото;
  • Забранено е използването на не ядливи продукти!

Кандидатите ще трябва да представят своите продукти пред Отговарящите за кухнята комитет преди започване на състезанието. В случай на свършване на тази задача организаторите си запазват правото да предприемат допълнителни мерки в съответствие с характера на нарушението.

Промени в менюто могат да се правят, но само в писмен вид до организаторите и техническото жури. Всеки участник ще получи потвърждение.

Всеки състезател трябва да донесе със себе си необходимия набор и асортимент от инструменти и нужната му за участието и презентацията посуда.

Участника се състезават самостоятелно по време на цялото състезание, като няма право да ползва помощници освен „стюард” – хигиенист. Препоръчваме да си подсигури свой „

Основен критерий за оценка от журито за всички ястия са използваните продукти и метода на работа. Ястията трябва да бъдат креативни, професионално презентирани, в модерен стил и с кратко описание.

________________________________________________________________

РЕГЛАМЕНТ

________________________________________________________________

ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ

________________________________________________________________

 

Comments are closed.