Home » Състезания

Пица Шампионат

21 февруари 2019 No Comment

РЕГЛАМЕНТ

________________________________________________________________

Пица Шампионат в рамките на Национална Кулинарна Купа на България 2019г. ще се проведе в три различни индивидуални дисциплини.

Състезанието се организира със съдействието на BG PIZZA SCHOOL, Делита Трейд и АВА-М.
Във всяка категория ще бъдат връчени купи, медали и грамоти, както и специални награди от спонсорите.
– основните съставки могат да бъдат претеглени и измерени;
– позволено е да се махнат люспите и костите на рибата;
– позволено е да са махнати костите на месото

За въпроси относно регламент

Адриан Пантелеев T:0897911169,
E: adrianbiserov@gmail.com

 

Краен срок за записване и подаване на документи 4 Април 2019г.

За регистрация и въпроси към организаторите:

krasimira.slavkova@bapc.bg  

ДИСЦИПЛИНА ПИЦА НОВИТА 

Всеки един от участниците ще трябва да представи на журито направеното от него тесто (различно от класическо тесто) и да разкаже как го е направил. Пицата може да е направена с различен цвят, вкус и форма. Разточването на пицата задължително трябва да бъде на ръка без използване на точилка.
Времето за изпълнение на един участник е 20 минути.

Оценката ще се базира на:
Приготвяне на тестото от 0 до 100 точки
Съчетание/ Вкус от 0 до 100 точки
Изпичане/ Презентация от 0 до 100 точки

Гарнирането на пицата става по избор на участника, като за целта той трябва да е подготвил продуктите си предварително . Състезателите избират сами какви продукти да използват за гарнирането на пицата. Организаторите на състезанието препоръчват, продуктите използвани за пиците да бъдат с ясен произход и в срок на годност. Съдия ще проверява качеството на продуктите
и ще уведомява журито при евентуални нередности. Журито ще следи стриктно за чистотата на състезателите и ако е нужно ще налага наказателни точки. Състезателят трябва да представи на журито направената от него пица, след това да я нареже и сервира.
Всеки състезател е задължен да се яви с работна униформа, която може да бъде брандирана с лого на организация или ресторант в който работи.

Предварителен жребий ще определи номера за участие на състезателите. В зависимост от участниците, журито ще определи през какъв интервал да следва състезателния процес. Организаторите ще предоставят хладилна база за всеки участник. Състезанието ще се проведе на електрическа пещ ОЕМ на две нива. Температурата на пеща ще бъде настроена от журито.

Организаторите запазват правото си да публикуват информация относно състезанието, за участниците техните резултати, както и снимков и видео материал. Всеки участник в състезанието се съгласява с правилата зададени от организаторите. 

ДИСЦИПЛИНА КЛАСИКА

Участникът е длъжен да донесе и представи пред журито тестото и продуктите за своето участие в състезанието. Тестото може да бъде класическо или неаполитанско. Разточването на пицата трябва да бъде задължително на ръка без използване на точилка.

Времето за изпълнение на един участник е 20 минути.

Оценката ще се базира на:
Приготвяне на тестото от 0 до 100 точки
Съчетание/ Вкус от 0 до 100 точки
Изпичане/ Презентация от 0 до 100 точки

Гарнирането на пицата става по избор на участника, като за целта трябва да е подготвил продуктите си предварително . Състезателите избират сами какви продукти да използват за гарнирането на пицата. Организаторите на състезанието препоръчват, продуктите използвани за пиците да бъдат с ясен произход и в срок на годност. Съдя ще проверява качеството на продуктите и ще уведомява журито при евентуални нередности. Журито ще следи стриктно за чистотата на състезателите и ако е нужно ще налага наказателни точки. Състезателят трябва да представи на журито направената от него пица, след това да я нареже и сервира.

Всеки състезател е задължен да се яви с работна униформа, която може да бъде брандирана с лого на организация или ресторант в който работи. Предварителен жребий ще определи номера за участие на всеки състезател. В зависимост от участниците, журито ще определи през какъв интервал да следва участието.

Организаторите ще предоставят хладилна база всеки участник. Състезанието ще се проведе на електрическа пещ ОЕМ на две нива. Температурата на пеща ще бъде настроена от журито .

Организаторите запазват правото си да публикуват информация относно състезанието, за участниците техните резултати,както и снимков и видео материал. Всеки участник в състезанието се съгласява с правилата зададени от организаторите. 

НАЙ-ДОБЪР ПИЦАР НА БЪЛГАРИЯ 2019, за купата на BG PIZZA SCHOOL

Участникът трябва задължително да се е състезавал е двете индивидуални дисциплини.
Състезателят събрал най-голям резултат точки от двете категории ще спечели престижната титла
НАЙ-ДОБЪР ПИЦАР НА БЪЛГАРИЯ 2019г., за купата на BG PIZZA SCHOOL

________________________________________________________________

РЕГЛАМЕНТ

________________________________________________________________

ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ

________________________________________________________________

 

Comments are closed.