Home » състезания

ПИЦА ШАМПИОНАТ

9 март 2018 No Comment

PIZZA 2018

ПИЦА ШАМПИОНАТ

Пица шампионат в рамките на Национална кулинарна купа на България 2018г., в три различни дисциплини. Със съдействието на BG PIZZA SCHOOL

 

ОСНОВНИ ПРАВИЛА

Дати на провеждане:

Организатори: Българска асоциация на професионалните готвачи и BG PIZZA SCHOOL

Програма и регламент:

Дисциплина пица : Новита

Регламент:

Всеки от  участниците ще трябва да представи на журито направеното от него тесто (различно от класическо тесто) и да разкаже как го е направил. Пицата може да е направена с различен цвят,вкус и форма.  Разточването на пицата трябва да бъде на ръка без използване на точилка. Времето за изпълнение на един участник е 20 минути. Оценката ще се базира на:

Приготвяне на тестото от 0 до 100 точки

Съчетание/вкус  от  0 до 100 точки

Изпичане/презентация от 0 до 100 точки

Гарнирането на пицата става по избор на участника, за целта той трябва да е подготвил продуктите си предварително . Състезателите избират сами какви продукти да използват за гарнирането на пицата. Организаторите на състезанието препоръчват, продуктите използвани за пиците да бъдат с ясен произход и в срок на годност. Съдя ще проверява качеството на продуктите и ще уведомява журито за  нередности. Журито ще следи стриктно за чистотата на състезателите и ако е нужно ще налага наказателни точки. Състезателят трябва да представи на журито направената от него пица, след това да я нареже и сервира. Всеки състезател е задължен да се яви с работна униформа, която може да бъде брандирана с лого на организация или ресторант в които работи. Организаторите  ще предоставят  хладилна база  на всеки участник. Предварителен жребий ще определи номера  за участие на състезателите. Зависимост от участниците, журито ще определи през какъв интервал да следва участието. Състезанието ще се проведе на електрическа пещ ОЕМ на две нива. Температурата на пеща ще бъде настроена от журито . Организаторите запазват правото си да публикуват информация относно състезанието, за участниците техните резултати,както и снимков и видео материал. Всеки участник в състезанието се съгласява с правилата зададени от организаторите.

 

 

 

 

Дисциплина: Класика

Регламент:

Участникът е длъжен да донесе и представи пред журито тестото и продуктите за своето участие в състезанието.Тестото може да бъде класическо или неаполитанско. Разточването на пицата трябва да бъде на ръка без използване на точилка. Времето за изпълнение на един участник е 20 минути. Оценката ще се базира на:

Приготвяне на тестото от 0 до 100 точки

Съчетание/вкус  от  0 до 100 точки

Изпичане/презентация от 0 до 100 точки

Гарнирането на пицата става по избор на участника, за целта той трябва да е подготвил продуктите си предварително . Състезателите избират сами какви продукти да използват за гарнирането на пицата. Организаторите на състезанието препоръчват, продуктите използвани за пиците да бъдат с ясен произход и в срок на годност. Съдя ще проверява качеството на продуктите и ще уведомява журито за  нередности. Журито ще следи стриктно за чистотата на състезателите и ако е нужно ще налага наказателни точки. Състезателят трябва да представи на журито направената от него пица, след това да я нареже и сервира. Всеки състезател е задължен да се яви с работна униформа която може да бъде брандирана с лого на организация или ресторант в които работи. Организаторите  ще предоставят  хладилна база  всеки участник. Предварителен жребий ще определи номера  за участие на състезателите. Зависимост от участниците, журито ще определи през какъв интервал да следва участието. Състезанието ще се проведе на електрическа пещ ОЕМ на две нива. Температурата на пеща ще бъде настроена от журито . Организаторите запазват правото си да публикуват информация относно състезанието, за участниците техните резултати,както и снимков и видео материал. Всеки участник в състезанието се съгласява с правилата зададени от организаторите.

 

НАЙ-ДОБЪР ПИЦАР НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2018

ПРАВИЛА:

Участникът трябва да се е състезавал е двете дисциплини. Състезателят събрал най-голям резултат точки от двете дисциплини ще спечели престижната титла НАЙ-ДОБЪР ПИЦАР НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2018г.

 

За всяка категория ще бъдат връчени купи,медали и грамоти както и специални награди от спонсорите.

Основни партньори за реализацията на пица съревнованието са нашите партньори: BG PIZZA SCHOOL, ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД, АВА-М.

 

За въпроси и записвания:

Адриан Пантелеев:  0897911169

bgpizzaschool@gmail.com

Диана Калдръмова: 0897854720

kaldramova@cactus.bg

ФОРМА-ЗА-УЧАСТИЕ-готвач-2018

 

Comments are closed.