Home » Без категория

Категория Паста за купата на Делита Трейд

14 март 2018 No Comment

ОСНОВНО ПРАВИЛА 

ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ


 

НАЙ-КРЕАТИВНА РЕЦЕПТА с паста на Surgital S.p.a. , ЗА КУПАТА НА ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД

ОСНОВНИ ПРАВИЛА

 

Организатори: БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГОТВАЧИ и ДЕЛИТА ТРЕЙД 

 

Състезателите трябва да изготвят и презентират най-кретивна рецепта, с един от петте вида паста: ГАРГАНЕЛИ РОМАНЬОЛИ, ОРЕКИЕТЕ, ТАЛИОЛИНИ-неро ди сепия, ТАЛИОЛИНИ-с яйца, ПАПАРДЕЛЕ.

За информация и поръчки на продуктите: http://www.delitatrade.com

Всеки състезател, ще има възможността да избере един вид паста. Пастата ще бъде предоставена от организаторите на място по време на Национална кулинарна купа на България гр. Пловдив 2018г. Повече информация за пастата, може да намерите на сайта на производителя: www.surgital.it.

Изисквания към състезателите и критерии за оценка:

Основен критерий за оценка от журито за всички ястия са използваните продукти и метода на работа. Ястията трябва да бъдат авторски, креативни, професионално презентирани и с кратко описание.

Всеки участник ще подсигури необходимите си допълнителни продукти сам, по предварително направената от него меню. Не се позволява внасянето на заготовки, ако те не са включени в предварително предоставената рецепта и одобрена от организационния комитет и Техническото жури. Основния продукт, паста се подсигурява от организаторите. Не се допуска внасяне на друг вид паста за тази категория. Забранено е използването на неядливи продукти!

Не са позволени предварителни заготовки, с изключение на долу-изброените продукти:

– Зеленчуци, плодове –измити почистени но не нарязани;

– Картофи – измити и обелени, но не нарязани;

– Лук –обелен но не нарязан.

– Основните съставки могат да бъдат претеглени и измерени.

– Позволено е да се махнати люспите и костите на рибата

– Позволено е да са махнати костите от месото

Кандидатите ще трябва да представят техните продукти пред Отговарящите за кухнята комитет преди започване на състезанието. В случай на несвършване на тази задача организаторите си запазват правото да предприемат допълнителни мерки в съответствие с характера на нарушението.

Промени в менюто могат да се правят, но само в писмен вид до организаторите, Техническото жури . Всеки участник ще получи потвърждение.

Всеки участник трябва да донесе със себе си необходимия набор и асортимент от  инструменти и нужната му за участието и презентацията посуда.

Всеки участник се състезават самостоятелно по време на цялото състезание, като няма право да ползва помощници освен „стюард” – хигиенист.

Участие в надпреварата „Паста SURGITAL за купата на Делита трейд” в Национална кулинарна купа на България гр. Пловдив 2018г., ще вземат само първите 10 претендента по реда на тяхното записване.

Основни партньори за реализацията на съревнованието са нашите партньори: ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД и АВА-М.


За въпроси относно пастата: Радостин Гаджев – ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД, тел. 0889 237979, e-mail: r.gadzhev@delitatrade.com

За записвания: Асистент на БАПГ kaldramova@cactus.bg

За формуляри и повече информация: www.bapc.bg

 

Comments are closed.