Home » Без категория

Категория „Най добро телешко” за купата Ростар БГ

10 март 2018 No Comment

ОСНОВНИ ПРАВИЛА 

 ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ


 

 ОСНОВНИ ПРАВИЛА

 • Една от основните критерии от журито за всички ястия е списъка с продуктите и метода на работа.Трябва да бъдат професионално презентирани с кратко описание.
 • Наименование на ястията е задължително.
 • На всички участници ще бъде предоставени следните видове видове месо от фирма Ростар БГ:
 1. Телешки котлет от сукалче, ребра  
 2. Телешко бон филе
 3. Телешки рибай
 4. Момици, телешки

Задължително е ястието да включват един или няколко от предоставените меса от Ростар БГ. За Въпроси  и поръчки на състезателните меса се обръщайте към: Евгения Великова, тел 0898775772, www.rostar-bg.com

За въпроси относно регламента може да се обръщате към Петър Николов, тел 0898624228

 • Всеки участник ще подсигури необходимите си допълнителни продукти сам, по предварително направената от него меню.
 • Не се позволява внасянето на заготовки, ако те не са включени в предварително предоставената рецепта и одобрена от организационния комитет и Техническото жури.
 • Никаква предварителна подготовка не ще бъде разрешена.Освен долуизброените продукти:

– Зеленчуци, плодове –измити почистени но не нарязани;
– Картофи –измити и обелени, но не нарязани;
– Лук –обелен но не нарязан.
– Основните съставки могат да бъдат претеглени и измерени.
– Позволено е да се махнати люспите и костите на рибата
– Позволено е да са махнати костите от месото

 • Неядивни продукти не трябва да се използват.
 • Кандидатите ще трябва да представят техните продукти пред Отговарящите за кухнята комитет преди започване на състезанието. В случай на несвършване на тази задача организаторите си запазват правото да предприемат допълнителни мерки в съответствие с характера на нарушението.
 • Промени в менюто могат да се правят, но само в писмен вид до организаторите, Техническото жури . Моля имайте предвид ,че промените могат да се правят не по късно от 05 Април 2018. Всеки участник ще получи потвърждение. Рецептите на всикчи участници в надпреварата „Най добро телешко за купата на Ростар БГ, ще бъдат предоставени на организаторите на надпреварата Ростар БГ.
 • Всеки участник трябва да донесе със себе си необходимия набор и асортимент от инструменти и нужната му за участието и презентацията посуда.
 • Всеки участник се състезават самостоятелно по време на цялото състезание, като няма право да ползва помощници освен „стюард” – хигиени
 • Сертификат за участие ще бъде даден на всички участници. В категорията се връчват също: 3то място, Бронзов медал, Диплом и предметни награди, 2 ро място, Сребърен меда, Диплом и предметна награда, 1во място, Златен медал, Диплом, предметна награда и 500лв
 • Максимум 10 участници, претенденти ще бъдат допуснати в къса дициплина: „Най добро телешко за купата на РОСТА БГ” (по реда на тяхното записване)

 

Дисциплина „Най добро телешко” за купата РОСТАР БГ в НКК 2018г.
Индивидуално съревнование за готвачи        

Участниците ще преминат през един кръг.
Индивидуално участие по предварително заявена рецепта.

Основно ястие от телешко в 2 чинии за 45мин

Тема  “Телешко”

Менюто трябва да включва: Телешко предоставено от РОСТАР БГ със свободен избор на гарнитура

 1.   топло основно ястие с тегло до: 360гр.  

Задължителен основен продукт е: телешко предоставено от фирма Ростар БГ. И гарнитура свободен избор, поне 3 компонентна, подсигурена от кандидата за приза „Най добро телешко” за купата на Ростар БГ по време на Национална Кулинарна Купа 2018г.
Приготвя се основно ястие в 2 чини. Всеки участник има право точно на 45 минути за приготвяне на ястието си, и 5 минути за влизане и 10 за почистване и излизане от бокса, както следва:
5 минути за подготовка на работното място

45 минути за приготвяне на ястията

10 минути за почистване на работното място
Всеки участник ще подсигури необходимите си продукти (добавки, гарнитури, базови сосове) сам, по предварително      направената от него меню. Всяко едно ястие, трябва да бъде приготвено от участника в две порции, поднесени в индивидуални чинии – едно за журито и едно за презентация на гостите. Не се позволява внасянето на заготовки, ако те не са включени в предварително предоставената рецепта и одобрена от организационния комитет. Всеки участник трябва да донесе със себе си необходимия набор и асортимент от инструменти и нужната му за участието и презентацията посуда. Всеки участник се състезава самостоятелно по време на цялото състезание, като няма право да ползва помощници. При възможност може да си подсигури свой „стюард-хигиенист”.

Всеки участник трябва да донесе със себе си необходимия набор от  инструменти     и нужната му за участието и презентацията посуда.

Състезателните боксове са оборудвани с 1 бр конвектомат, 2 работни плота, мивка, 2ка индукционни котлони, малък хладилник, 1бр шоков охладител за всички участници. Свободни изводи за електричество за пускане на допълнителна техника донесена от участниците.

Никаква предварителна подготовка не ще бъде разрешена.Освен долуизброените    продукти:
– Зеленчуци, плодове –измити
, почистени  но не нарязани;
– Картофи –измити и обелени, но не нарязани;
– Лук –обелен но не нарязан.
– Основните съставки могат да бъдат претеглени и измерени.
– Позволено е да са махнати костите от месото

-Позволено е внасянето на основен бульон или тъмни сосове ако са описани предварително в рецептата и е получен положителен отговор от  техническа комисия на Национална Кулинарна Купа на България 2018г.


За въпроси и пояснения относно отборното състезание, може да се свържете с Петър Николов: petar.nikolov@hotel-marinela.com  и тел.: 0898624228       

За записвания: Асистент на БАПГ kaldramova@cactus.bg

За формуляри и повече информация: www.bapc.bg

Comments are closed.