Home » Събития

Международен ден на готвача

12 октомври 2017 No Comment

На 21 октомври 2017 година във Велико Търново Българска Асоциация на Професионалните Готвачи организира Национална среща шествие на готвачите от цяла България.

 

Всяка година на 20 Октомври, членовете на Световната Асоциация на Готварските Общества (WACS), както и членовете и приятели на Българска Асоциация на Професионалните Готвачи празнуват Международния ден на готвача. На този ден готвачи и колеги от цял свят честват своята професия в дух на добра воля и приятелство помежду си.

Тази година БАПГ ще отпразнува празника на 21 Октомври (събота) с Тържествено Национално шествие в центъра на Велико Търново съпроводени от военния духов оркестър,на което ще присъстват официални гости от Велико Търново,партньори,готвачи и колеги от цялата страна.

 

Мероприятието ще започне с тържествено шествие  в центъра на града, посветено на Международния ден на готвачите и ще бъде съпроводено с военния духов оркестър на НВУ „Васил Левски” гр .Велико Търново и с любезното съдействие на кмета на гр. Велико Търново г-н Даниел Панов.

 

Програма на събитието:

21 октомври 2017 година

9:30 часа – събиране на всички гости желаещи да участва в отбелязването на Международния ден на готвача пред Катедрален храм „Рождество Богородично”. Каним всички колеги любители на вкусната храна, ученици и гости на гр. Велико Търново. Празника е отворен за всички.

 

10:00 часа – молебен за здраве в Катедрален храм „Рождество Богородично”

 

11:00 часа начлао на шествието: Катедрален храм „Рождество Богородично”, ул „Иван Вазов”, площад „Велчова завера”, ул. „Стефан Стамболов”, бул. „Независимост” и ще завърши на площад „Майка България” – поднасяне на цветя. Продължаваме през Дома на офицера и приключваме на алеята на парк Мано поле.

 

12:00 часа – централна алея парк Мано поле

 

13:00 часа – презентация на продукти от партньори. Благодарим за подкрепата на ” Лактима” ЕАД, верига ресторанти BIANCO, ресторант Асеневци, хотел Меридиан Болярски,

 

Заповядайте на най мащабното събитие на кулинарната гилдия в България, по случай Международния ден на готвач!

Изказваме своята Благодарност и на представителите на Българска асоциация на професионалнаите готвачи: Даниел Петров, Петко Цветков, Радослав Машков, Елена Малчева и техните екипи и работодатели.

 

Дрес код: Готварска куртка, униформа и престилка.

 

Comments are closed.