Home » Състезания

UniChef

28 септември 2017 No Comment

UniChef  е кулинарно състезание за професионални готвачи и ученици, които се обучават в гимназии и техникуми с кулинарен профил. UniChef е изцяло разработено, за да вдъхновява и подкрепя младите и мотивираните хора в България, които имат амбицията да докажат на какво са способни.

През 2017 година в UniChef ще се състезават 2 групи категории:  

UniChef

UniChef е състезание насочено към професионалните готвачи, за които храната и готвенето са страст, към професионалистите, които се радват  на конкуренцията в кухнята.

UniChef Juniour

UniChef Juniour е състезание, където ученици, които се обучават в техникуми и гимназии с кулинарен профил могат да  пренесат уменията, които са научили в „класната стая“ в кухнята на професионалния готвач.

Как да участваш?

Механизмът на състезанието UniChef се състои от 2 етапа:

Етап 1

  1. Всеки участник, трябва да приготви ястие по избор ( без десерти) , използвайки професионалните серии продукти Knorr / Hellmann`s. Да качи снимка на ястието на http://www.unichef.bg/заедно с рецепта на ястието.
  2. Да сподели във Facebook, че участва в UniChef 2017 и да събира точки.
  3. Десетте участника от всяка категория, събрали най-много точки ще се състезават на живо, по време на SIHRE ( 8-11 Ноември 2017г ) в София.

Етап 2 – Финал

  1. Участниците трябва да приготвят ястието, с което са се класирали в ТОП 10, на живо по време на SIHRE в София.
  2. Всеки участник трябва да приготви своето ястие в рамките на 1 час, в 3 порции.
  3. Ястието и работата на всеки един ще бъдат оценявани от 3 членно международно жури.

Награди:

Най-добре представилият се участник в категорията UniChef  ще спечели  кратък курс на обучение в Кулинарен институт LENOTRE, в Париж , второ място: награден ваучер на стойност 500 лв с ДДС, а трето място: награден ваучер на стойност 300 лв с ДДС. Най-добре представилият се участник в категория UniChef Junior ще спечели стипендия за обучение в Институт по кулинарни изкуства (CAI), Варна и ваучер за професионално оборудване на стойност 1000 лв с ДДС  за училището, в което се обучава ученикът. Участниците, класирали се съответно на 2-ро и 3-то място, ще получат като награда 1 месечен стаж в реномиран/и ресторанти в София.

Повече информация може до откриете тук: http://unichef.bg/ , а пълните правила на състезанието тук: http://unichef.bg/rules

Comments are closed.