Home » Събития

„България посреща вкусовете на света“ Международен Кулинарен фестивал

26 април 2016 No Comment

БАПГ съвместно с HRC Academy избират семейните рецепти на България – победители в конкурса на Фестивала „България посреща вкусовете на света“ от 12 до 28 май 2016 

„България посреща вкусовете на света“ е международен кулинарен фестивал, в който всеки любител на хубавата храна може да се включи. Фестивалът е с благотворителна цел и започва на 12-ти май от Стара Загора, като ще гостува 7 различни градове на България. Инициативата се провежда със съдействието на Министерството на туризма, над 20 посолства, частни компании и общини.

По време на Фестивала ще бъдат излъчени победителите от нацоналната игра „Мислиш си, че познаваш вкуса на България?“ и ще бъдат раздадени много награди. В периода 1 март – 24 април 2016 всички желаещи имаха възможност да споделят любимите си рецепти и снимки на ястията на http://www.iknowbulgaria.bg/.

Членове на БАПГ от участващите градове, съвместно с шеф-инструкторите на HRC Академия ще изберат рецептите-финалисти, а авторите им ще ги покажат по време на Фестивала. Освен тях във всеки от градовете ще се представят гост-готвачи от участващите държави, производители и вносители на кулинарни продукти, демонстрации на професионално оборудване и технологии, и много други.

 „България посреща вкусовете на света“ ще бъде на:

12 май в  Стара Загора – Mall Galleria

14 май в Бургас – Mall Galleria

16 май в Пловдив – Mall of Plovdiv

18 май във Велико Търново – Интерхотел Велико Търново

20 май в Русе – Mall Rousse

22 май във Варна – Grand Mall Varna

28 май в София – Bulgaria Mall & Mall of Sofia

Очакваме да се видим там!

Comments are closed.