Home » Събития

Фестивал на храните Банско

10 септември 2013 No Comment

Фестивала се организира със съдействието на Българска Асоциация на Професионалните Готвачи.

За фестивала

Присъединете се към честването на кулинарното съвършенство в Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт на втория годишен храните Premier Festival 2013. Водещи Български и чуждестранни готвачи, сомелиери и най-добри  производители на вино и изискани деликатеси ще Ви открият тайните на гастрономическия свят!

ОБИЧАТЕ ХУБАВАТА ХРАНА?

ГАСТРОНОМИЧЕСКИ ФЕСТИВАЛ ПРЕМИЕР Е ВАШЕТО МЯСТО!

КАНИМ ВИ ДА ОПИТАТЕ ОТ СПЕЦИАЛНО ПРИГОТВЕНИ И УНИКАЛНИ КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ ОТ  СВЕТОВНА КЛАСА. ИЗКУСИТЕЛНИ ТВОРЕНИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА,ГРЪЦКАТА, СИЦИЛИАНСКАТА, ФРЕНСКАТА И ОРИЕНТАЛСКАТА КУХНЯ, СЪЧЕТАНИ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ВИНА И АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ,В АКОМПАНИМЕНТА НА ПРИЯТНА МУЗИКА.СРЕЩНЕТЕ СЕ С НЯКОИ ОТ ВОДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ И МЕЖДУНАРОДНИ ГОТВАЧИ И ВКУСЕТЕ ОТ ТЕХНИТЕ СЪБЛАЗНИТЕЛНИ ТВОРЕНИЯ.ОПИТАЙТЕ РАЗЛИЧНИ ВИНА И СЕ НАУЧЕТЕ КАК ДА ГИ СЪЧЕТАВАТЕ С ХРАНАТА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ СОМЕЛИЕРИ.НАУЧЕТЕ ФИНОТО ИЗКУСТВО НА ПРИГОТВЯНЕ НА КАФЕ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ БАРИСТИ,УЧАСТВАЙТЕ В КОНКУРСИ ПО ГОТВЕНЕ И ДЕГУСТАЦИЯ И СЕ НАСЛАДЕТЕ НА ЗАБАВЛЕНИЯТА ПОДГОТВЕНИ СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС!ПРОБВАЙТЕ МЕСТНИ ПРОДУКТИ,СРЕЩНЕТЕ СЕ СЪС САМИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И СЕ ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ ОТ ШАНСА ДА СИ ЗАКУПИТЕ ОТ ТЯХ!ТОВА СА САМО НЯКОЙ ОТ ДЕЙНОСТИТЕ,КОИТО ВИ ПРЕДЛАГАМЕ НА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА ПРЕМИЕР ФЕСТИВАЛА НА ХРАНИТЕ.ПОГЛЕЗЕТЕ СЕТИВАТА СИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ,ОТДАЙТЕ СЕ НА НЕСРАВНИМИ ЗАБАВЛЕНИЯ И НЕЗАБРАВИМИ ЕПИКУРЕЙСКИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ-ОПИТВАЙКИ ВКУСОВЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ В ПРЕМИЕР ЛЪКШЪРИ МАУНТИН РИЗОРТ.

01/11/2013 Петък – България
  • Семинар и дегустация на  вино  представени от Стефка Свещарова (Президент на Българската асоциация на сомелиерите  и ценителите на вино)
  • Коктейл парти: изискани вина  съчетани с уникални хапки приготвени от „Българската асоциация на професионалните главни готвачи”
  • Ди Джей
  • Лате изкуство : презентация на кафе изкуството, представена от Йордан Дъбов (Президент на Българската асоциация на баристите)
02/11/2013 Събота – България
  • Семинар за виното представен от Стефка Свещарова (Президент на Българската асоциация на сомелиерите  и ценителите на вино)
  • Тайните на манастирската кухня, представени от Отец Епифаниос директно от Маунт Атос.
  • Дегустационна вечеря приготвена от  Петър Йоргов  (“Di Wine” restaurant – Varna /Главен Готвач на годината  за 2009 в България ): Българската традиционна кухня представена като кулинарно изкусто
  • Изкуството на кафето представено от Йордан Дъбов (Президент на Българската асоциация на баристите)
  • Ди джей парти
08/11/2013 Петък – Ориентал
  • Семинар за виното представен от Стефка Свещарова (Президент на Българската асоциация на сомелиерите  и ценителите на вино)
  • Ориенталско меню съчетано с вино и приготвено от Тони Иванов (ресторант “Forum” – Стара Загора) & Петър Йоргов (ресторант “Di Wine” – Варна /Главен готвач на годината в България за 2009)
  • Музикално парти с Ди джей -след вечерята
  • Лате изкуство: презентация на кафе изкуството, представена от Йордан Дъбов (Президент на Българската асоциация на баристите)
09/11/2013 Събота – Сицилия
  • Семинар за виното представен от Стефка Свещарова (Президент на Българската асоциация на сомелиерите  и ценителите на вино)
  • Дегустационно Сицилианско меню съчетано с  Италиански вина и приготвено от Прокопио Гаетано (Главен готвач от Сицилия) & Петър Йоргов (ресторант “Di Wine” – Варна /Главен готвач на годината в България за 2009)
  • Музикално парти с италианска музика след вечерята
  • Изкуството на кафето представено от Йордан Дъбов (Президент на Българската асоциация на баристите)
15/11/2013 Петък – Франция
  •   Дегустация на вино
  •   Дегустация на коняк
  • Дегустационно френско меню съчетано с Френски вина и приготвено от Димо Димов (бивш Главен готвач на ресторант “Crocodile” – Франция , ресторантът притежава 3 Мишлен звезди / собственик на софийска компания за кетъринг) & Петър Йоргов (ресторант “Di Wine” – Варна /Главен готвач на годината в България за 2009)
  • Музикално парти с Ди джей -след вечерята, коктейли с коняк и пури
16/11/2013 Събота  – Гърция
  • Дегустация на традиционни гръцки напитки и вина
  • Състезание: “Разпознай гръцките подправки само от аромата им!”
  • Гръцко музикално парти след вечерята
  • Дегустационно гръцко меню приготвено от главни готвачи от Гръцкия клуб на Главните готвачи & Петър Йоргов (ресторант “Di Wine” – Варна /Главен готвач на годината в България за 2009)
  • Гръцко музикално парти след вечерята
Всяка седмица от Неделя до Четвъртък предлагаме дегустационни вечери, приготвени от екипа на нашите Главни Готвачи и гостуващите Главни Готвачи. Ще има възможност и за допълнителни дейности, като посещение на винарни, посещение на традиционна българска къща в Горно Драглище, посещение на българско село Ковачевица и много други!
Всяка Неделя (3/11, 10/11 & 17/11) ще има базар с местни продукции, в който местни производители ще представят и продават (предлагат) продуктите си.

www.premierfoodfestival.com

Comments are closed.