Home » Събития

Августиада

19 август 2013 No Comment

Фестивалът на виното и културното наследство Августиада ще се проведе за втори път в Стара Загора.

 

Фестивалът  ще се проведе за втора поредна година от 18 до 20 октомври 2013 г. в Регионален исторически музей – Стара Загора.

Организатори на Августиада са: Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions.

Августиада се превърна и в туристическа атракция, с която да привлечем вниманието към културно-историческото наследство на Стара Загора не само на жителите на града, а и на гости и туроператори от страната и чужбина. Изложението през 2012 г. беше посетено от над 1 300 старозагорци и гости на града. В първото издание участваха над 30 винопроизводители от България, Италия и Турция. Те представиха близо 200 вида вина, до които имаше възможност да се докосне, чрез организиранета дегустация, всеки от посетителите.

Форумът в Стара Загора, с неговата уникалност и неповторима атмосфера, се очертава като водещ във винения календар на България с голям потенциал за привличане на международния интерес.

Сред участниците и гостите ще бъдат представители най-вече на  винопроизводството, хранително-вкусовата промишленост; хотелиерския и ресторантьорски бизнес,както и вериги супермаркети; банки; застрахователни компании; тежка и лека промишленост; държавни институции и много други гости и ценители на виното.

Австрия ще бъде международен партньор и колективен участник в Августиада. Форумът е съпроводен с богата и разнообразна семинарна, кулинарна и културна програма.

Допълнителна информация на сайта на фестивала – www.avgustiada.com.

 

Основни партньори на Фестивала на виното и културното наследство Августиада са:

    Посолство на Австрия в България

    Търговски отдел на посолството на Австрия в България

    Регионален исторически музей – Стара Загора

    Ресторанти Форум и Уникато

    Ресторант „Дивайн”-Варна

    Chef’s Club Stara Zagora

    Българска асоциация на професионалните готвачи

    АРИР – Стара Загора

    Държавна опера Стара Загора

    Държавен куклен театър Стара Загора

    Регионална библиотека Захарий Княжески

Comments are closed.