Home » Без категория

Откриване учебен център Сливен

9 май 2013 No Comment

На 08 май 2013 година бе открит Учебен център към ПГХТ „Акад.Неделчо Неделчев”  – Сливен.

________________________________________________________________________________________

Събитието е посветено на 50-годишнината от откриването на училището през 1963 година. Сградата е напълно реновирана, с ново оборудване. В учебния център учениците ще се почувстват в реални условия. Ще усъвършенстват и надграждат своите професионални умения и компетентности, за да израснат като добри професионалисти и да развиват успешно туризма като приоритетен отрасъл за Сливенска област и за България.

Средствата  са осигурени по Национална програма „Модернизиране на системата на професионалното образование”, финансирана от Министерството на образованието, младежта и науката и бе подкрепен от съграждани, които се занимават с туристически бизнес.

На 08 май, от 19,00 часа в Учебния център се състоя вечеря за VIP – гости. Менюто беше приготвено и презентирано пред гостите от Петър Йоргов и Николай Василев – членове на Националния отбор на България по кулинария. Специален гост на вечерта беше Иван Манчев – вицепрезидент на Асоциацията на професионалните готвачи в България. Пред гостите той изрази своето възхищение от материалната база с която разполага и в която се обучават учениците от ПГХТ «Акад.Неделечно Неделечев» и от новоткрития Учебен център. Сподели, че такова училище е виждал само в Швейцария, а училища с такъв център има само още две в България.

В кухнята помагаха ученици от училището. Сервизът също бе осъществен от учениците.

 

 

 

Comments are closed.