Home » Без категория

Метро Академия 27.5.2013г.

13 май 2013 No Comment

На 27.05.2013г. ще се проведе кулинарен курс в Метро Академия София с партньорство с БАПГ.

Тема на лекцията ще бъде :

Карвинг и декорация

 

Водещ: Веселина Славчева

От 2000 година работя в сферата на приложните изкуства(рисувана коприна, брюкселска дантела и бродерия). Имам редица награди и публикации, участвам в организирането и провеждането на национални детски конкурси свързани с тези области. След завършването на пълен курс за изработка на фигури от плодове и зеленчуци в „Wandee Culinary Scool”, признато от Министерство на образованието в Банкок, Тайланд се занимавам професионално с карвинг, написах първото българско ръководство за изработване на фигури от плодове и зеленчуци.“

Веселина има спечелени следните призове:

2009 година – бронзов медал в Международен Кулинарен фестивал в Истанбул, Турция.

2010 година:

  • сребърен медал в Първият шампионат за скулптори от плодове и зеленчуци във Франция – „Irisiades 22 mai 2010 Chateau D’auvers”;
  • бронзов медал от  Европейски фестивал в Либерец, Чехия;
  • сребърен и бронзов медал в Люксенбург на световното първенство ” Villeroy & Boch Culinary World Cup”

2011г. :

  • бронзов медал в „International Istanbul Gastronomy festival”,
  • златен медал в Сърбия ”Balkanski Kulinarski KUP”,
  • сребърен медал в Москва„International Kremlin Culinary Cup”,

2012 година:

  • златен медал отново в Турция и бронзов медал от Олимпиадата в Ерфурт, Германия.

От началото на 2010година обучава  хора с увреден слух.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК

Час Тема
10:00 Теория – история на карвинга, основни принципи и методи на работа
11:30 Кафе пауза
12:00 Видове инструменти и работя с тях
14:00 Обедна почивка
15:00 Изработване на няколко вида цветя от морков, чери домат и ябълка
16:30 Кафе пауза
17:00 Демонстрация -геометрични фигури върху тиква
18:00 Край

Comments are closed.