Home » Събития

Коледна Кулинарна Фиеста

20 декември 2012 No Comment

На 16 декември с любезното домакинство на Гранд хотел Димят и в партнъорство с Българската асоциация на професионалните готвачи /БАПГ/ , БАСВ проведе първо като формат събитие наречено‘’Коледна Кулинарна Фиеста – кулинарен „сблъсък“ между осемнадесет невероятни непрофесионални готвачи, членове на БАСВ на тема „Ястието на моето коледно вино“.

Участниците приготвиха авторски ястия под наблюдението на жури съставено от изявени професионални готвачи – членове на Българската асоциация на професионалните готвачи :

ШЕФ ПЕТЪР ЙОРГОВ /ПРЕДСЕДАТЕЛ/

  • – главен готвач в р-т „Ди Вайн“ – Варна
  • – Готвач №1 на България за 2009 г.
  • – участник в Национални отбор на България на Кулинарната Олимпиада 2012г в Германия

ШЕФ СТОЯН ПЕНЕВ

  • – главен готвач в х-л „Аqua Veiw“ – Варна
  • – златен медал категория „Десерт“ международен фестивал „Перлата на морето“ Хърватска, март 2010
  • – Националната кулинарна купа 2012 – 1-во място отборно
  • – участник в Национални отбор на България на Кулинарната Олимпиада 2012г в Германия

ШЕФ ИВАЙЛО ДИМИТРОВ

  • – главен готвач к-с „Хоризонт“ – Варна
  • – участник в Национални отбор на България на Кулинарната Олимпиада 2012г в Германия
  • – участник в Националната кулинарна купа 2011 – 1-во място отборно

ЖИВКО ДИМИТРОВ

  • – член на БАПГ/Българска асоциация на професионалните готвачи/
  • – участник в Националната кулинарна купа 2011г, -1-во място отборно

НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ

  • – член на БАПГ/Българска асоциация на професионалните готвачи/
  • – участник в Националната кулинарна купа 2012 – 2-ро място

ЕЛЕОНОРА ДАМЯНОВА

  • – главен сладкар в р-т „Ди Вайн“ – Варна
  • – Сладкар №1 на България за 2010 г.

ВАСИЛ ИВАНОВ

  • член на БАПГ/Българска асоциация на професионалните готвачи/

СТЕФКА СВЕЩАРОВА /БАСВ/

Кулинарите на БАСВ:

Димитър Раданов представи – Талиателе със скариди

Диана Раданова представи – Пълнени калмари

Татяна Прокопова представи – Патладжанени рулца с кайма и Сладкиш с бадеми и зехтин

Десислава Филипова представи – Филе от лаврак върху аспержи и тиква, и „Павлова” с нар и филирани бадеми

Отборът на Надя Стефанова , Мария Добрева и Деян Добрев представи – Трюфели от патешки дроб , Мини коктейли с авокадов крем, Телешко с манатарки териаки и Мус от 2 вида шоколад със сос от червени плодове

Отборът на Геновева Савова и Виолета Василева представи – Филе от пъстърва, запечена със зеленчуци със сос от скариди и Торта с черен шоколад и бадеми

Кристина Кирякова представи – Свинско филе със сини сливи и бекон, и Панакота с шоколад и кафе

Кирил Бориславов представи – Патешки гърди с див ориз и цитрусов сос, и Шоколадов кейк

Стоян Стоянов представи – Стек от говеждо бон филе с аспержи и кълнове

Отборът на Севдалина Чакърова и Светла Недева представи – Топките на шефа и Франкски лучник

Румен Янков представи – Роле от крехко заешко месо и Коледна елха

Отборът на Албена Свещарова, Коста Канариев, Виолина Николова представи – Пълнена тиква с горски гъби

Критерии на журито – ПРАКТИЧЕСКА ПОДГОТОВКА,ИНОВАЦИЯ, ВКУС, ТЕХНОЛОГИЧНА ПОДГОТОВКА, ПРЕЗЕНТИРАНЕ НА ЯСТИЕТО, ПРЕЗЕНТИРАНЕ НА ВИНО/ реколта, сорт, регион/

След оспорвана надпревара и с бурните аплодисменти на публиката шестчасовото състезание приключи и връчихме следните награди

Голямата награда от БАПГ- Членство в Българската асоциацията на професионалните готвачи:

Десислава Филипова /Филе от лаврак върху аспержи и тиква, и „Павлова” с нар и филирани бадеми/

I-во място/голямата награда от БАСВ безплатен винен тур организиран от БАСВ за сезон 2012/2013

Кристина Кирякова / Свинско филе със сини сливи и бекон, и панакота с шоколад и кафе/

II-ро място

Надя Стефанова , Мария Добрева и Деян Добрев /Трюфели от патешки дроб , Мини коктейли с авокадов крем, Телешко с манатарки териаки и Мус от 2 вида шоколад със сос от червени плодове/

III –то място

Геновева Савова и Виолета Василева /Филе от пъстърва, запечена със зеленчуци със сос от скариди и Торта с черен шоколад и бадеми/

Най-добро основно ястие

Румен Янков /Роле от крехко заешко месо/

Стоян Стоянов /Стек от говеждо бон филе с аспержи и кълнове/

Най-добро предястие

Севдалина Чакърова и Светла Недева /Франкски лучник/

Албена Свещарова, Коста Канариев, Виолина Николова /Пълнена тиква с горски гъби/

Най-добър десерт

Десислава Филипова /„Павлова” с нар и филирани бадеми /

УС на БАСВ благодари на Професионална Гимназия по Туризъм – Варна и на Колеж по Туризъм –Варна за съдействието и подкрепата!

Благодарим на всички участници, спонсори и публика да осъществим този Кулинарен празник!

Comments are closed.