Home » Събития

Шеф Готвач Никола Касар – Тематична Вечеря с Патешки Дроб

12 ноември 2012 No Comment

19:30ч., Сряда 14.11.2012
Ресторант Винарна Ди Вайн

С любезното съдействие на Френския културен институт
към Френското Посолство представят:
Шеф Готвач Никола Касар с:
Тематична Вечеря с Патешки Дроб

Аперитив
Френски петифури с чаша бяло френско вино

Ордьовър
Капучино и кристалин от тиква цигулка, пудра от печени лешници, терин по селски
от патешки дроб с цели парчета

Предястие
Мил фьой от патешки дроб на тиган и сотирани диви гъби, конфитюр от лук със „Сангрия”, салата от диви гъби с пресни билки

Топло предястие
Равиоли от патешки дроб, кубчета ябълки, редуциран патешки жус с балсамов оцет

Основно ястие
Печен пъдпъдък, ескалоп от фламбиран с коняк патешки дроб, карпачо от ананас, сладки камби и сезонни зеленчуци, натрошени кестени, пикантен жус от пъдпъдък, специален хляб с подправки

Десерт
Баба о Рум с ванилия, салата от портокалови филенца, сладолед канела, фиолентинов чипс, крем маскарпоне с конфитюр от портокалови корички

Цена на Куверта – 70лв.

Кратки моменти от живота на Никола Касар

Потомствен майстор на колбаси
Победител в конкурса за 1996 най-добър специалист във Франция

Стаж като Готвач
Работил 10 години в различни ресторанти в Париж, с велики готвачи като: Елен Дароз, Яник Лекале, Ерве Курто, Бруно Турбо, Лионел Лалемо, Ги Кренцер.

Шеф Готвач във ВИП салона на тенис турнира Ролан Гарос

Шеф Готвач във ВИП салона на авиошоуто в Бурже
Готвил за президента Саркози

Личен готвач на президента на Голдман Сакс
Шеф Готвач на банка „Oddo Asset Management“
Независим Шеф Готвач в частни имения, замъци и къщи в Париж, Корсика, Мерибел и Бордо, на тема фина и лежерна кухня.

За Резервации:

Шеф Готвач: Петър Йоргов – 0898 309 318

Управител: Любомир Стоянов – 0878 60 60 50

Aдрес: Варна, ул.”Братя Шкорпил”№2

Comments are closed.