Home » Състезания

Българския Национален отбор се завърна от Кулинарна Олимпиада 2012

12 октомври 2012 No Comment

23 IKA/ КУЛИНАРНА ОЛИМПИАДА 2012

ЕРФУРТ/ГЕРМАНИЯ

Българския Национален отбор се завърна от Кулинарната Олимпиада в Ерфурт ,която се проведе от 5 до 10 октомври 2012г. Отбора ни се прибра с две дипломи за участието си в дисциплините Showtable  и Ресторант на нациите ,бронзов медал за Веселина Славчева категория карвинг и златен медал за Юри Балталийски в категория шоколадова фигура.

Първото участие на отбора се проведе през първия ден на Олимпиада на 06 октомври,последвано от двете индивидуални участия на следващия ден 07 и завърши с категорията ресторант на Нациите на 08 октомври понеделник ,където отбора има пет и половина часа, като работят пред погледите на съдиите и на посетителите , за да се приготви  три-степенна вечеря включително топло предястие, основно ястие и десерт за 110 души. Това е последвано от 2-часово обслужване на гостите, които са закупили билети за страната. Кулинарния отбор има почти пълен контрол при изготвянето на менюто но предястие трябва да включва или птици, риба или морски продукти,  основното ястие трябва да включва или  месо или дивеч.Българския Национален отбор се представи със следното меню :

Топло предястие

Птича трилогия:Бонбон от пъдпадък с патешки дроб и мантия от вишни,хайвер от патладжан с ябълки в морков, Фазан в шунка Серано и Патешко със стафиди и мед с трюфели върху манго пудинг

Основно ястие

Млечно телешко с терин от гъши дроб в амарант и пясък от манатарки гарниран с картофи с яйца и див лук, сезонни зелнчуци и сфера от червено цвекло с ябълки върху морковени спагети

Десерт

Сферично шоколадово изригване със спъндж с шам фъстък и виолетово шоколадов крем

Студения дисплей така наречения showtbale  се приготвя, построява и подрежда предварително. Готвачи приготвят десетки малки, скулптурни ястия, които са глазирани и старателно поставени на красиви плата. Масите трябва да бъдат създадени в Messe от 5 до 7 сутринта  в деня според предварителния жребий.

Comments are closed.