Home » състезания

Дефиле „Дизайнерски торти“

23 август 2012 No Comment

 

Тема: „Сватбени торти“

РЕГЛАМЕНТ

 Организатор: Списание „Кафе пауза…“ („Арте Бянко“ ЕООД)

Съорганизатор: Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите -7 („А.Р.И.З. -7“)

Партньор: Интер Експо център 

Партньор: Българска Асоциация на професионалните готвачи

Дата: 7 – 10 ноември 2012 г.

Място: Интер Експо Център – София

ПОКАНА

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

В дните на специализираните изложения Сихре, Интерфуд и Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното

Представяне:

Конкурсът „Дизайнерски торти“ се провежда за първи път в България, като темата e „Сватбени торти“ .

Участници:

Професионални сладкари от фирми, произвеждащи сладкарски изделия; сладкарски цехове в хотели, ресторанти и фирми за кетъринг от цялата страна

Място на провеждане на Дефилето:

  1. 1.      Тортите ще бъдат аранжирани на специално място, определено за събитието
  2. 2.      Максимален брой участници – 20
  3. 3.      „Сцената“ на дизайнерските торти ще бъде обособена като самостоятелна изява, на оградено пространство, експонатите ще бъдат поставени върху специални маси, мястото декорирано според темата на Дефилето.

Време:

Тортите се предоставят от участниците в готов вид или се досглобяват на място, за което е необходимо възможно най-краткото време (следобяд преди откриването на изложението, т.е. 6 ноември). Допълнително ще бъде уточнен часът на предоставяне на експонатите.

Осигурен награден фонд.

Награда на публиката с тайно гласуване за „Торта на публиката“, чрез попълване на анкетни карти.

Работен материал и техники:

  1. Макет на торта!!!
  2. Основна суровина – захарна маса, айсинг
  3. Декорацията трябва да бъде от ядливи материали
  4. Техники – обличане със захарна маса; изработка на захарни цветя, фигури, декорации; изрботка на детайли и декорации с айсинг, рисуване с четка, air brush и др.
  5. Височина до 1,5 м
  6. Диаметърът на предоставената маса е 60 см – съобразете изработването на тортата с това!
  7. Аранжиране на масата
  8. Забележка: изработката и използваните суровини трябва да бъдат съобразени с това, че тортата ще се експонира в залата във всичките 4 дни на изложението!!!

Оценяване:

Тортите ще бъдат оценявани анонимно от професионално жури по следните критерии:

  1. Изпалзвани техники
  2. Сложност на изпълнение
  3. Външен вид н композицията
  4. Прецизност на изработката
  5. Цветово съчетание – колоритност

С една дума – творчество!

Изпращане на предварителна заявка за участие, след което се подписва договор за участие от 10 до 20 септември 2012 г.!!!:

e-mail: artebianco@abv.bg (списание „Кафе пауза…“), придружени с три снимки на сватбени торти, изработени от участника. Ако желаещите са повече от 20, ще има предварителна селекция на кандидатите.

Забележка: Номерът на съответния експонат се определя по реда на заявката, изпратена до организаторите. Участниците няма да знаят своя номер.

Реклама: Включване в каталога на Дефиле „Дизайнерски торти“ – с минимално каре тип „визитка“ с лого и информация за фирмата – ¼ стр. – 80 лв. без ДДС. Тираж на каталога 2500 бр., който ще се разпространява безплатно в дните на Дефилето. Възможност за по-голям размер реклама по оферта.

Връчването на наградите ще стане официално на „сцената“ на Дефилето в 16.00 ч. (по предварителна информация).

Експонатите ще останат в залата до края на изложението.

За повече информация: e-mail: artebianco@abv.bg, списание „Кафе пауза…“, http://www.facebook.com/DefileNaButikoviTorti

ПОКАНА

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

Comments are closed.