Home » състезания

Bocuse d’Or България – Жури

4 януари 2012 No Comment

 

 

___________________________________________________________________________________

Андрей Стоилов- е член на управителния съвет и един от съорганизаторите на Българската Асоциация на професионалните готвачи.

Готвач е от 1993 г. Работил е 7 години за веригата „Хилтън“, 5 от тях като зам.-главен готвач.В момента е главен готвач на хотел Метрополитън София.

Той е носител на редица титли за България.През 2006 е награден със златен и сребърен медал от Международното състезание в Ниш.Има бронзов медал от ЕвроАзия 2008 и два златни медала от ЕвроАзия 2010,златен медал Скариада 2009.

На последната Олимпиада в Ерфурт беше капитан на Националния отбор и има 2 бронзови медала и 2 дипломи.

___________________________________________________________________________________

Велин Великов шеф готвач на пет звездния Хотел Лондон във Варна.

През неговата кариера е получавал награди , като Ресторант на годината 2006,2008 и Готвач на годината Бакхус 2011.

Професионалния му опит минава през заведения като ресторант Черно море,Папагал,Бизнес клуб Голдън Лион,Хотел Берлин,Пар Авион,Ресторант Monastery Cellar Варна и много други. 

Специализирал е във Франция и Италия/ Ресторант Лорка 3 мишлен звезди/.

 

___________________________________________________________________________________

Валери Нешов – В  кухнята влиза едва 13 годишен.

През 2002год започва работа в” Отвъд Алеята Зад Шкафа” и там  е шеф –готвач до юни 2006 година, през този период ресторанта печели” Ресторант на годината „ за 2002 година на списание Бакхус  и 4 поредни години печели приза ресторант на публиката на с.Бакхус.Професионалният му път минава през ресторантите като Крим,Талисман ,Донна и др.

От 2008година  започва да се занимава с консултации и обучение на персонал в хотелиерството и ресторантьорството.Носител е  на приза „Авторска кухня „ за 2010 год.  на списание Бакхус.

В момента е  водещ  и съпродуцент на авторското си предаване «Полуостровът на съкровищата « по Фиеста ТВ ( кулинарната телевизия на България).

___________________________________________________________________________________

Пламен Петров

Пламен Петров е потомствен готвач през 2008 е класиран на първо място за авторска кухня.

Носител е на почти всички възможни награди у нас и в чужбина за кулинарно изкуство. Един от първите, които са вкусили от уменията му, е бил Тодор Живков. Майсторът е бил и личен готвач на нашия посланик в Рим в продължение на 6 години. Работил е дълги години в най-елитните заведения в чужбина – в Майорка, Рим и Мюнхен. Сред ВИП клиентите му са били знаменитости като Марая Кери, Джовани Трапатони, Румениге, Клинсман, Петър Стоянов, Желю Желев и дори Аертон Сена.

Има бронзов медал от Международното състезание в Истанбул с Националния отбор на България.

___________________________________________________________________________________

Димо Димов – през последните 7-8 години Димо е популярен като един от най-солидните и изискани шеф-готвачи в България. 

Започва кариерата си в софийския „Шератон”, а после преминава през школата на още от най-известните ни хотели. Най-ценния си опит получава във Франция, между Метц и Страсбург, като готвач в ресторант Crocodile, удостоен с три звезди от гида „Мишлен”. Дизайнерското му образование определено му е от помощ в презентацията на храната.

Димо е в дъното на успеха на столичния Gourmet Club Classic, който през 2007 спечели престижната награда „Ресторант на годината” на сп. „Бакхус”. В края  на 2008 година основава собствена  кетъринг компания Cult Gourmet Catering .Кетъринг компанията му е позиционирана в най-високия пазарен сегмент.

___________________________________________________________________________________

Пламен Стамов – Представител на Българската Асоциация на Професионалните Готвачи за гр. Варна,член на Управителния съвет на БАПГ и член на Националния отбор на България по кулинария.

Завършва Колеж по туризъм в гр. Варна през 2003г , веднага след това завършва и Колеж по готварство в Барселона,Испания.Пламен се занимава с кулинария от 16 годишен, обучава се при най-добрите майстори във Варна и успехите идват.

Сред редицата награди ,които е получил са ,трето място Готвач на България 2004,Готвач на България за 2006,Авторска кухня 2006 и 2007,златен медал от International Kremlin Culinary Cup Москва 2007 за категория модерен десерт, четвърто място на Global Chefs Challenge for Southern Europe 2007г.,бронзов медал на Европейско-Азиатки турнир в Истанбул, Турция 2007,бронзов медал за отборно участие от International Culinary Showroom « EurAsia » 2008 , част от Националния отбор , който на Кулинарната Олимпиада в Ерфурт Германия 2008 взе 2 бронзови медала и 2 дипломи.

___________________________________________________________________________________

Георги Ерменков – главен готвач на „Метро К&K България“

 Завършил е курс по готварство и е специализирал във Франция при Филип Харди в ресторант Маскаре, който има две звезди на Мишлен (отговарящи на нашите петзвездни ресторанти). Там е работил и 5 месеца след това. В България е специализирал при Карлос Марсал – готвач на френското посолство. Тук Георги е работил в: “Континентал плаза”, “Евро плаза” ,”Мати-Д, “Бар Капитал” в Шератон, Ресторант “Барбекю”, “Монтерей”, „Темплиер“,“Рапонги“,“Пиринеа“,“Роял Тауърс “ Банско, Ресторант “ Вратата“. Професионалната му кариера преминава и през телевизионното предаване “ На Кафе“ където е водещ на кулинарната рубрика. 

___________________________________________________________________________________

Любомир Стоянов –  метр д’отел Ресторант Акант Руж Варна.

Образованието си завършва в Българо – Датския институт за туристически мениджмънт. Професионалния му опит минава през заведения като Хотел Радисан Сас Амстердам, Ресторанти Ретро и Лотос,Мусала Палас, Гранд Хотел Димят.

През дългогодишната си кариара е печелил редица награди – второ място Сомелиер на България 2006г.,Ресторант мениджър 2006 от БХРА,Ресторант на годината 2006,Най-добър винен лист за 2006г.,Първо място сомелиер на България за 2007,Най-добър винен лист за 2007, Ресторант на годината за 2008,Ресторант на годината за 2010,Специална награда за съотношение цена качество 2011,Специална награда за иновация и интересен подход при винения лист за 2011.

___________________________________________________________________________________

Comments are closed.