Home » Състезания

МЕЖДУНАРОДЕН ШАМПИОНАТ ПО ПИЦА – ВАРНА,БЪЛГАРИЯ

27 юли 2011 No Comment

Международен шампионат по пица

I Trofeo MAR NERO – Bulgaria
12-13 Септември 2011 година – Варна (България)
Италиански ресторант „ПИЦАРАДО” Варна-Морско казино

 

Организатори

  •     БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПИЦАРИТЕ
  •     СВЕТОВНА ИТАЛИАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ НА ПИЦАРИТЕ
  •     БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГОТВАЧИ

 

Първият Международен шампионат по пица за Купата на Българя ще се проведе на 12-13 септември 2011 във Варна, в италиански ресторант ПИЦАРАДО, намиращ се в комплекс Морско казино (централен вход  на Морската градина), където пицари от  България, Италия, Франция и  други държави ще се състезават за Купата на България в  Категория: Пица Класика-Кръгла.

Събитието ще предостави възможност на всички участници да покажат своите умения в правенето на пица и да се развиват в професионално отношение.

 Как да се стигне до ресторант ПИЦАРАДО:

От Летище Варна: Такси или автобус No. 409 до спирка Севастопол и след това  по пешеходната алея посока Морската градина. Ресторант ПИЦАРАДО се намира в Морската градина, комплекс Морско казино.

От Ж.П.Гара Варна: с такси. до паркинга на Фестивален Комплекс Варна и след това  по пешеходната алея посока Морската градина.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

Понеделник, 12 септември:

09:00               Регистрация на участниците, записали се предварително в конкурса и на тези,които в момента желаят да се присъединят (с предимство са участниците, които са се записали предварително и които са платили авансово).

Регистрираните вече участници ще получат  комплект дрехи за състезанието – шапка, фланелка, предна престилка и сертификат за участие.

10:30 -18:00    Провеждане на състезанието.

Вторник, 13 септември:

18:00               Пристигане на състезателите и съдиите за подготовка на гала вечерята.
19:00               НАГРАЖДАВАНЕ на състезателите и представяне на журито ,официалните гости , спонсори и организаторите на състезанието.
20.00               ГАЛА ВЕЧЕРЯ

22.00              Разрязване на тортата на “I Trofeo Mar Nero- BULGARIA 2011’’

                               КАТЕГОРИЯ „ПИЦА КЛАСИКА-КРЪГЛА“

Награди ще бъдат връчени за 1-во (шампионската титла), 2-ро и 3-то място.

Ще има „Награда за пицар дошъл от най-далечно място“.

ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ 2011

Международният шампионат по пица „Купата на България“ е отворен за всички пицари (мъже и жени), които са навършили 18-години, членуващи към национални и международни асоциации на пицари, или като представители на своя пицария. Участниците могат да се регистрират на интернет сайтовете: www.pizzarado.com, www.federazioneitalianapizzaioli.com, www.bapc.bg

В състезанието ще участват първите 30 записали се кандидати.

Предварително записване и допълнителна информация може да получите на:

Радостин Кирязов – организатор и президент на БАП.

00359/ 888 922 489        b.a.pizzaioli@abv.bg

Красимира Славкова     krasimira.slavkova@bapc-bg.com

BG-Модул за записване

 

Пицарите се състезават в:

• КЛАС „ПИЦА КЛАСИКА-КРЪГЛА“

1.Темата на конкурса : Пица Excellence (пица гарнирана с качествени продукти използвани  в съответния  регион /държава/

2. Такса за участие – 40.00 лв. Включва комплект : шапка, тениска, престилка, сертификат за участие.

3. Всеки записал се  състезател  ще получи номер за участие.

4.Съдии ще проверяват качеството на всички продукти, с които се явяват състезателите.

5. Съдиите  ще изискват старателно почистване на замърсените работни площи от участниците и ще докладват за пропуски на журито. Неизпълнението на параграф 5 по-горе ще доведе до дисквалификация  от състезанието.

6. Конкурсът ще се проведе на Пещ с дърва тип ротационна- MORELLO FORNI.

7. Състезателите могат да носят униформата на тяхното сдружение или група, която представляват, или на техните заведения, но не е позволено да носят емблеми и отличителни знаци на фирми, различни от спонсорите  на шампионата. Печелившите участници са  длъжни да носят униформата  получена от организатора и по време на награждаването. В противен случай те няма да получат наградата по време на церемонията.

8. Не е позволено на участниците да се явяват по време на състезанието с  гривни, пръстени и други аксесоари, неотговарящи на хигиенните и санитарните разпоредби. За мъжете участници е забранено да бъдат с брада.При неспазване  на правилата се отнемат  10 точки.

9. Преди започване на състезанието всеки състезател ще трябва да представи бланка, на която ще напише: име, фамилия,с ъстезателен номер, името на пицата, като се посочва вида на подготовката на тестото и  използваните съставки.

10.След подадения сигнал СТАРТ от Директора на журито посоченият състезател започва подготовката на своята пица: разточва, гарнира, изпича я и когато е готова, я представя лично на съдиите – всичко това  максимум  15 минути.Пицата трябва да се нареже на парчета и да се представи на журито за дегустация.

11. Пиците в конкурса ще бъдат оценявани от:

Съдия по техника на разточване и  печене (Пица класика-кръгла)

Той ще оценява професионално и ще отбелязва с точки  състезателя по  следните критерии:

  • подготовка и нарушения при пещта  (30 до 100 точки)
  • професионализъм  (30 до 100 точки)

Точките по двата критерия се сумират и се добавят към  гласовете на журито, оценяващи  вкуса  и изпичането на пицата.

ЖУРИ ПО ВКУС И ИЗПИЧАНЕ (Пица Класика Кръгла)

Журито по вкус, изпичане и приготвяне на пица, могат да задават и допълнителни въпроси на участниците по преценка.

Журито ще се състои от 5 членове, които ще оценяват по три критерия:

• Приготвяне на тестото (от 30 до 100 точки)

• Изпичане (30 до 100 точки)

• Вкусове и визия (30 до 100 точки)

Всеки състезател ще бъде оценен първо от съдиите  по техника и изпичане и след това от журито на вкус и визия.Крайният резултат на журито ще се изразява в трицифрено число .Спечелилият конкурса състезател е този с най-много точки.

Победителят ще бъде удостоен със званието „Най-добър в Първия  Международен шампионат по пица за „Купата на България – 2011″ I Trofeo Mar Nero-Bulgaria 2011.

12. Решението на съдиите е окончателно.

13. Забранява се предлагането на подаръци на членовете на журито.

14. Класирането и резултатите ще бъдат изложени на публично място същата вечер след награждаването.

15. Организаторите  си запазват използване на всички рекламни права, фотографски и видео материали на победителите  без парична  компенсация на самите участници.

16.С участието си в шампионата участникът приема  всички точки на общите правила и разпоредби, описани  по-горе.

Други:
Организаторът  е длъжен да  осигури  на участниците: кухня, тестомесачка – спирала, хладилник с температура + 4 ° C / 6 ° C , съблекалня, санитарно-хигиенни материали.
Организаторът  осигурява също: брашно, мая, зехтин, лопати, шпатули.

BG-Модул за записване

BG-Програма

BG-Регламент

Comments are closed.