Home » Събития

Световна конференция на WACS в Дубай

27 юни 2011 No Comment

Българската асоциация на Професионалните Готвачи стана официално пълноправен член на
Световната Асоциация WACS на Международния Конгрес в Дубай 12-15 Май 2008г.

Председателя на БАПГ г-н Андре Токев и Заместник Председателя г-н Иван Манчев посетиха Международен Конгрес на Световната Асоциация WACS в Дубай, където официално България стана страна членка.

Световната Асоциация на Готварските Общества или на кратко WACS е глобална връзка между готвачите от цял свят. Създадена е през Октомври 1928г. в Париж. В началото са били 69 делегата от 17 страни. Днес Световната Асоциация има официално 72 Професионални Асоциации на готвачи от цял свят – Америка, Африка, Близкия Изток, Европа – Източна, Западна и Централна, Азия и Австралия.

Основана през февруари 2005 г.,Българската Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ), само за три години съществуване и дейност, бе призната от световната готварска и кулинарна общественост и приета за пълноправен член. Освен официалния документ за членство на церемонията по приемането г-н Андре Токев получи и сертификат за Майстор Кулинар от Световната асоциация WACS. Това признание е наистина голямо, защото само 200 изявени кулинари от цял свят могат да се похвалят с получаването на такова признание.

Comments are closed.