Home » Събития

Регионална среща на БАПГ в гр.Варна

27 юни 2011 No Comment

Регионална среща на Българската Асоциация на Професионалните Готвачи в гр. Варна

На 23 юни 2007 г.-събота.в хотел „Астера” к-кс „Златни пясъци”, се проведе регионална среща на Българската Асоциация на Професионалните Готвачи.

На срещата се коментираха въпроси свързани с предстоящото състезание на Националния отбор в Москва, през месец октомври тази година, организиран от Световната асоциация (WACS). Също така се обсъди и друго предстоящо състезание, на което България ще бъде представена отново през месец октомври в Нови Сад, Сърбия, организирано от Балканския съюз, който на скоро беше учреден в София. Допълнително участниците в срещата получиха информация и за националното състезание Готвач на Годината, което ще се проведе във Варна, в началото на месец ноември. Вицепрезидентът на БАПГ г-н Иван Манчев съобщи, че в средата на 2008 година в Дубай, България ще стане пълноправен член на Световната Асоциация WACS и с това си членство България или в частност Българските готвачи ще имат много по-голяма възможност за взаимодействие с най-новото в бранша, обмяна на опит, обучение и дори професионална реализация.

Организаторите обявиха регионален представител и седалище на асоциацията за гр.Варна, което е подсигурено с любезното съдействие на Варна Консултинг Груп – дружество ангажирано с консултирането и управлението на обекти в сферата на туризма. Офисът на фирмата е в центъра на града ще и допълнителното съдействие, което Варна Консултинг Груп ще осъществява е администрирането на регионалното представителство на БАПГ, а основен приоритет ще бъде кореспонденцията с членовете и информирането на заинтересуваните относно дейността на асоциацията.
На присъстващите беше разяснено каква е процедурата за присъединяване към Българската Асоциация на Професионалните Готвачи, какви възможности получават членовете, а именно контакти с други професионалисти, най- добри възможности и намаления за всички семинари, мероприятия, пътувания. Бяха раздадени членски карти на новите членове.

Присъстващи получиха информация относно това, какви са идеите за повишаването стандартите за образование, квалификация и тренинги на готвачите в България и уверение за това,че БАПГ ще посвети голяма част от времето и работата си в тази посока.Членовете на БАПГ научиха всички новости, тенденции и развития касаещи професионалното готварство. Беше представено и облекло – готварска куртка изработена по нова технология, като членовете на асоциацията ще могат да я закупят на, преференциална цена.

Втората част от срещата бе проведена под формата семинар-демонстрация на тематика „Трюфели – или „черното злато” на кулинарията – история, използване и технология на приготвяне” . Показани бяха и трюфели , които са с български произход. Демонстрацията се осъществи с любезното съдействие на италианската фирма Итал Илес и нейният представител в България, г-н Патрицио Панцили и г-жа Йовка Янева готвач-консултант.

Срещата във Варна протече много успешно и провокира голям медиен интерес касаещ дейността на БАПГ в България и региона.

Бихме желали да благодарим за организацията и любезното съдействие на г-жа Петра Димитрова – Маркетинг & PR мениджър „Св.Св. Константин и Елена холдинг”АД.

Comments are closed.