Home » Без категория

Национална Кулинарна Купа 2011 – Жури

7 април 2011 No Comment

Национална Кулинарна Купа 2011

Жури

___________________________________________________________________________________

Пламен Петров – главен готвач, р-т Саут Парк.

Пламен Петров е потомствен готвач през 2008 е класиран на първо място за авторска кухня.

Носител е на почти всички възможни награди у нас и в чужбина за кулинарно изкуство. Един от първите, които са вкусили от уменията му, е бил Тодор Живков. Майсторът е бил и личен готвач на нашия посланик в Рим в продължение на 6 години. Работил е дълги години в най-елитните заведения в чужбина – в Майорка, Рим и Мюнхен. Сред ВИП клиентите му са били знаменитости като Марая Кери, Джовани Трапатони, Румениге, Клинсман, Петър Стоянов, Желю Желев и дори Аертон Сена.

Има бронзов медал от Международното състезание в Истанбул с Националния отбор на България.

___________________________________________________________________________________

Андрей Стоилов- е член на управителния съвет и един от съорганизаторите на Българската Асоциация на професионалните готвачи.

 Готвач е от 1993 г. Работил е 7 години за веригата „Хилтън“, 5 от тях като зам.-главен готвач.В момента е главен готвач на хотел Метрополитън София.

Той е носител на редица титли за България.През 2006 е награден със златен и сребърен медал от Международното състезание в Ниш.Има бронзов медал от ЕвроАзия 2008 и два златни медала от ЕвроАзия 2010,златен медал Скриада 2009.На последната Олимпиада в Ерфурт беше капитан на Националния отбор и има 2 бронзови медала и 2 дипломи.

 ___________________________________________________________________________________

Георги Георгиев се занимава с професионално готварство от 21 години.

Завършил е специализирани курсове по готварство. Завършил е висше икономическо образование, специалност „Счетоводство и контрол“ във Варненския свободен университет.

Специализира се в италианската кухня в Северна Италия. За няколко години изпълнява и длъжността Главен готвач на Националния отбор по футбол на Република България.

За период от 10 години е Главен готвач на Енотека Уно, гр. София. Вицепрезидент и член на Управителния съвет на Евро-Ток България. Собственик на фирма „Биорест“ ЕООД, която се занимава с продажба на хранителни добавки за модерната кухня, т. нар. молекулярна гастрономия.

 ___________________________________________________________________________________

Илиян Александров е член на БАПГ и Националния отбор по кулинария.

Има своята диплома от професионална гимназия по туризъм Банкя.

В Hilton работи 6 години,след това има известно прекъсване и работи с Андре Токев, и сега отново е в Хилтън София като заместник главен готвач.

Участвал е на редица Международни състезания – ЕвроАзия 2007, ЕвроАзия 2010 – 2 златни медала,Кулинарната Олимпиада Ерфурт Германия 2 бронзови медала и 2 дипломи.

___________________________________________________________________________________

Димитър Димитров е член на Българската Асоциация на професионалните готвачи,член на националния отбор и представител за гр.Банско.

Обучението си започва в Хотел Кемпински-София.Преди това е работил в заведения като Bath Spa-Uk,Мото-София,Хилтън и други.Дълги години работи като заместник главен готвач на Кемпински Гранд Арена – Банско.

Като част от Националния отбор е участвал на редица състезания, Ниш 2006,ЕвроАзия 2008 бронзов медал,Истанбул 2009, Олимпиадата в Ерфурт – 2 бронзови  медала и 2 дипломи.

 

___________________________________________________________________________________

Comments are closed.