Home » рецепти

Торта от патладжан

3 март 2011 No Comment

Време за приготвяне : 10 минути

Време готвене : 10 минути

Трудност  **

За четири порции:

100гр. Бонито или Скипджак туна

100гр. Пъстърва – речна

1 Патладжан

100гр. Моркови

100гр. Спанак

100гр. Зелен боб

200гр. Брашно

1 връзка магданоз

15гр. Олио

20мл. Сметана

30мл. Пълномаслено мляко

5гр. Индийско орехче

Сол,пипер на вкус

  1. Срежете патладжана на ¼ инча ½ см. кръгчета. Овкусете ги със сол и пипер. Потопете парченцата в мляко и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги в мазнина на висока температура за две минути от всяка страна.
  2. Сложете на пара и нарежете морковите на ситно.Направете същото и със зеления боб. Бланширайте спанака, който е нарязан на ситно и нагрейте със сметана,сол ,пипер и индийско орехче.Използвайте част от спанака и морковите за да направите пюре.
  3. Почистете рибата внимателно.Филетирай ги и махнете костите.Нарежете и двете риби на тънки еднакви филенца.
  4. Минете само за секунда нарязаните парченца риба през грила. След това постройте пирамида от парчетата патладжан покрити с парченца от двете риби.Сложете  ги в алтернативен слой едно върху друго със зеленчуци между тях. Сложете зелени и оранжеви рингове от спанак и моркови около пирамидата и гарнирайте с листа от магданоз.

Comments are closed.