Home » Състезания

Международно състезание Гърция

25 февруари 2011 No Comment

Ог 11 до 13 Март 2011г. в Солун Гърция ще се проведе Междунардно кулинарно състезание с участието на готвачи от балканските страни.Кулинарния форум  е насочен най-вече към ученици от държавни и частни кулинарни училища.

Всеки член на БАПГ ,който желае има възможост да се запише за участие. Краен срок 8 Март.

За записване и повече информация Красимира Славкова  krasimira.slavkova@bapc-bg.com , 0897 854 720  

На участника е осигурено:

– настаняване /2 двойни стаи/

– кухня за подготовка и хладилник за съхранение на продуктите

– трансфер от хотела до изложението

– Две вечери /Петък и Събота/

1.  УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

a)    Ученици от държавни и частни кулинарни и сладкарски училища на индивидуална основа.Без регистрационнна такса

b)    Професионални готвачи и сладкари на индивидуална основа.Без регистрационна такса.

c)    Държавни и частни кулинарни и сладкарски училища (4 участници във всяка категория) Без регистрационна такса 

– Всяка рецепта трябва да е представена в два екземпляра заедно с формата за участие.Участниците трябва да се откажат от всяка интелектуална собственец в полза на асоциацията организатор. 

– Всеки състезател има максимум 1×1 метра пространство и може да се използват всякакви материали и цветове за фон. Забранено е да се ползва и показва лого или какъвто и да е вид реклама.

 – Участниците трябва да са минимум 15 годишни.  

– Учениците трява да осигурят сертификат от училището.

– Участниците трябва да са с униформи без лога и рекламни бродерии – шапка, курка, обувки в бяло или черно.Учениците представящи училище могат да носят училищна униформа само по време на награждаването.   

– За всяка категория участниците сами си осигуряват необходимите уреди и инвентар и продуктите за приготвянето.За всички категории  могат да имат асистент. 

– На мястото на състезанието участниците ще разполагат с  кухня екипирана с 4 котлона,работен плот,мивка,кош за смет,обща хладилна камера.    

ПРОГРАМА

ПЕТЪК 11 МАРТ 2011

  КЛАС A  СТУДЕНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ – РЕСТОРАНТИ –СЛАДКАРИ- ХОТЕЛИ- КЕТЪРИНГ – И СТУДЕНТИ ОТ ДЪРЖАВНИ ИЛИ ЧАСТНИ УЧИЛИЩА    
 КАТЕГОРИЯ 1  КОМПОЗИЦИЯ ОТ ЧЕТИРИ СТУДЕНИ ПРЕДЯСТИЯ /за 4 човека /  11:00 – 13:00
 КАТЕГОРИЯ 2   КОМПОЗИЦИЯ ОТ ПАТЕ И ТЕРИН /за 6 човека/
 КАТЕГОРИЯ 3   КОМПОЗИЦИЯ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО /за 6 човека/
 КАТЕГОРИЯ 4  КОМПОЗИЦИЯ И ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА МОРСКИ ХРАНИ /за 6 човека /
 КАТЕГОРИЯ 5  КОМПОЗИЦИЯ ОТ МАРАГАРИН
 КАТЕГОРИЯ 6  КОМПОЗИЦИЯ С КАРАМЕЛ
 КАТЕГОРИЯ 7  КОМПОЗИЦИЯ НА СВАДБЕНА ТОРТА
 КАТЕГОРИЯ 8  КОМПОЗИЦИЯ С ШОКОЛАД  
 КАТЕГОРИЯ 9  КОМПОЗИЦИЯ ОТ ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ 
 КАТЕГОРИЯ 10  КОМПОЗИЦИЯ ОТ СЛАДКИШИ
 КАТЕГОРИЯ 11  АРТИСТИЧНА КОМПОЗИЦИЯ ОТ ТВЪРДА МАЯ

 

 КЛАС  B  ГОТВЕНЕ НА ЖИВО – ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ГОТВАЧИ   
 КАТЕГОРИЯ 1   АМЮЗ БУШЕ за 4 човека /2 студени и 2 топли/  11:00 – 12:00
 КАТЕГОРИЯ 2   ПРЯСНА ПАСТА ТОПЛО ЯСТИЕ  12:15 – 13:15
 КАТЕГОРИЯ 3   РИБНИ ХРАНИ ТОПЛО ЯСТИЕ /слаководни и соленоводни риби/   13:30 – 14:30
 КАТЕГОРИЯ 4  ПИЛЕШКО ТОПЛО ЯСТИЕ (местни и диви птици)   14:45 – 15:45
 КАТЕГОРИЯ 5  ГРЪЦКА КРЕАТИВНА КУХНЯ –  ТОПЛО ЯСТИЕ     16:00 – 17:00
 КАТЕГОРИЯ 6  КРЕАТИВНА КУХНЯ ТОПЛО ЯСТИЕ /базирано на агнешки котлети /  17:15 – 18:15

 

СЪБОТА 12 МАРТ 2011

  КЛАС C  ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ УЧЕНИЦИ ОТ ДЪРЖАВНИ ИЛИ ЧАСТНИ УЧИЛИЩА
 КАТЕГОРИЯ 1 a)  ПРЯСНА ПАСТА  – ТОПЛО ЯСТИЕ  10:00 – 11:00
 КАТЕГОРИЯ 1 б)  ПРЯСНА ПАСТА  – ТОПЛО ЯСТИЕ  11:10 – 12:10
 КАТЕГОРИЯ 2 a)  МОРСКИ ХРАНИ – ТОПЛО ЯСТИЕ /сладководни и соленоводни риби /  12:20 – 13:20
 КАТЕГОРИЯ 2 b)  МОРСКИ ХРАНИ  – ТОПЛО ЯСТИЕ /сладководни и соленоводни риби /  13:30 – 14:30
 КАТЕГОРИЯ 3 a)  ПИЛЕШКО ТОПЛО ЯСТИЕ (местни и диви птици)  14:40 – 15:40
 КАТЕГОРИЯ 3 b)  ПИЛЕШКО ТОПЛО ЯСТИЕ (местни и диви птици)  15:50 – 16:50
 КАТЕГОРИЯ 4 a)  ГРЪЦКА КРЕАТИВНА КУХНЯ – ТОПЛО ЯСТИЕ    17:00 – 18:00
 КАТЕГОРИЯ 4 b)  ГРЪЦКА КРЕАТИВНА КУХНЯ – ТОПЛО ЯСТИЕ    18:10 – 19:10

 

 КЛАС D  ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ РЕСТОРАНТИ – ХОТЕЛИ – КЕТЪРИНГ
  КАТЕГОРИЯ 1  ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА СВАДБЕНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ/сет маса,декорация,композиция гала меню,селекция вино,свободно меню студено желирано/  11:00 – 13:00

 

  КЛАС E  АРТИСТИЧНО ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ ГОТВАЧИ И УЧЕНИЦИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ УЧИЛИЩА
 КАТЕГОРИЯ 1  ТВОРЧЕСКА КОМПОЗИЦИЯ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ КАРВИНГ  13:30 – 15:30
 КАТЕГОРИЯ 2  ТВОРЧЕСКА КОМПОЗИЦИЯ НА КАРВИНГ СИРЕНЕ  13:30 – 15:30

 НЕДЕЛЯ 13 МАРТ 2011

  КЛАС F  ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ УЧЕНИЦИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ УЧИЛИЩА
 КАТЕГОРИЯ 1  АМЮЗ БУШЕ за 4 човека /2 топли и 2 студени/  10:00 – 10:50
 КАТЕГОРИЯ 2 ПРИГОТВЯНЕ НА ТОПЛО ВЕГЕТАРИАНСКО ЯСТИЕ  11:00 – 11:35
 КАТЕГОРИЯ 3  ПРИГОТВЯНЕ НА ДЕСЕРТ  11:45 – 12:20

 

  КЛАС G  ГОТВЕНЕ НА ЖИВО ОТ ОТБОР ОТ УЧЕНИЦИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ УЧИЛИЩА
КАТЕГОРИЯ 1 « АВАНГАРДНА КУХНЯ »ПРИГОТВЯНЕ НА ОСНОВНО ЯСТИЕ БАЗИРАНО НА МОЛЕКУЛЯРНА ГАСТРОНОМИЯ  12:30 – 13:30

 

 КЛАС H  ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ ОТБОР ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ ГОТВАЧИ И УЧЕНИЦИ ОТ ЧАСТНИ ИЛИ ДЪРЖАВНИ УЧИЛИЩА
 КАТЕГОРИЯ 1 «НАЙ ДОБЪР УЧЕНИК НА ГОДИНАТА »ПРИГОТВЯНЕ НА ОСНОВНО ЯСТИЕ 13:40-14:40
 КАТЕГОРИЯ 2  «НАЙ –ДОБРО УЧИЛИЩЕ НА ГОДИНАТА  »  ГРАНД ПРИ     ПРИГОТВЯНЕ НА ТРИ КУРС МЕНЮПРЕДЯСТИЕ – ОСНОВНО-ДЕСЕРТ /ДО 4 ЧОВЕКА/  14:50 – 15:50

 

 КЛАС I  ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ГОТВАЧИ  
 КАТЕГОРИЯ 1  «ШЕФ НА ГОДИНАТА НА БАЛКАНИТЕ»    ПРИГОТВЯНЕ НА ОСНОВНО ЯСТИЕ – БАЗИРАНО НА АРТИСТИЧНАТА КУХНЯ  16:00 – 17:00

 

   ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО  19:00 – 21:00

 

ОБЩИ ПРАВИЛА

ПРОГРАМА

Comments are closed.