Home » рецепти

Сьомга с кафява захар и глазура от уиски

10 октомври 2010 No Comment

Време за подготовка: 5 минути
Време за приготвяне: 15 минути

Продукти за 4 порции:
4 супени лъжици масло
½ чаена чаша кафява захар
4 филета (котлета) сьомга
70 мл. бърбън уиски

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голям тиган загрят до средна температура (150 C°). Разбърквайки прибавете кафявата захар. Поставете филетата от сьомга върху тази смес. Пържете в продължение на 5 минути на средна температура. Обърнете сьомгата и добавете около филетата бърбъна, продължете да пържите за още 5 минути или докато кожата може лесно да се отдели с вилица. Загребвайки от заобикалящата ги смес, глазирайте сьомгата и сервирайте.

Предложение за сервиране:

Подходяща гарнитура към този лесен и атрактивен начин за приготвяне на сьомга са кафяв ориз и пресни аспержи.

Comments are closed.