Home » продукти, Речник

Риба и морски продукти

7 октомври 2010 No Comment

Seafood – Морски дарове

Anchovy – Аншуа

Atlantic Halibut – Атлантически халибут

Belted Bonito – Паламуд  

Blue Fish – Лефер

Blue fin tuna – Най-голямата и скъпа разновидност на риба Тон

Caviar – Хайвер. Употребява се за предимно за черния хайвер от есетрови риби

Clams – Вид морска или сладководна мида с овална форма

Cod – Бяла риба, треска

Crab – Рак

Crayfish – Малък, подобен на лобстер, сладководен рак

Gar Fish (also Houndfish) – Зарган

Eel – Змиойрка

Haddock – Мерлуза

Herring – Херинга

Hausen – Моруна

John Dory – Джон дори

Kipper – Риба, която е разрязана по дължина от главата до опашката, почистена, осолена и пушена. Най-често се използва херинга или сьомга

Langoustine – Лангустина. Вид сладководна, скарида, приличаща на лобстер

Lobster – Омар

Mackerel – Скумрия

MusselsМиди. Морски или речни, това име се употребява за големите, черни продълговати миди

Norwegian Fjord Trout – Норвежка пъстърва

Octopus – Октопод

Oysters – Стриди

Perch – Костур  

Pollock – Бяла риба от семейството на Треската

Palourdes – Вид кръгла мида

Plaice – Калкан

Red Sea Bream (also Common Sea Bream) – Фагри

Red Mullet – Барбун

Roe – Общо наименование за всички видове хайвер

Salmon – Сьомга

Salmon Roe (Red Caviar) – Червен хайвер (сьомга хайвер)

Sea bream – Ципура

Sea Bass – Лаврак

Scad – Сафрид

Scallops – Скалопини (Сен Жак)

Sea Urchin – Морски таралеж

Shrimp – Скарида

Sheat Fish – Сом

Sprats – Шпроти

Squid (Calamari) – Калмар

Surimi sticksРулца от раци

Swordfish – Риба Меч

Tuna – Риба тон

Turbot – Калкан

Comments are closed.