Home » рецепти

Пълнено пиле със спанак, бекон и синьо сирене

10 октомври 2010 No Comment



Порции: 4
Време за подготовка: 15 мин.
Време за приготвяне: 30 мин.

Продукти:
8 парчета бекон
4 начукани пилешки гърди
1 пакет (около 300 г.) замразен спанак, нарязан
135 г Синьо сирене
2 с.л. брашно
1/8 ч.л. черен пипер млян
1/4 ч.л. сол
2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Пригответе бекона в микровълнова фурна на степен грил, всяко парче по отделно за по минута, или ги използвайте друг тип грил докато беконът не стане хрупкав, след което подсушете с хартия бекона и го оставете настрана.

2. Загрейте фурната до 175 градуса Целзий. В средно голяма купа смесете сиренето и спанака, след което натрушете бекона, добавете го и разбъркайте.

3. Поставете пилешките гърди на чиста повърхност, като ги разтилате на половинки. Покрийте едната част със сместа от бекона, сиренето и спанака. Загърнете така, че да покриете другата част на гърдите и за да не разместят фиксирайте с клечки за зъби. Смесете солта, брашното и черния пипер, след което оваляйте гърдите в получения микс.

4. Загрейте зехтина в тиган и запържете до съвсем леко покафевяване, след което в намазана със зехтин тава поставете гърдите и покрийте тавата с фолио.

5. Печете във предварително загрятата фурна около 30 минути или докато не остане сос в тавата.

Comments are closed.