Home » Речник, Ястия

Популярни имена на ястия

6 октомври 2010 No Comment

Bisque – Биск. Традиционно, крем супа направена от зеленчуци и морски дарове, най-вече ракообразни.

Bouillabaisse – Средиземноморска рибна супа.

Bouillon – Бульон

Cabbage rolls – Зелеви сърми

Caprese – Капрезе

CarpaccioКарпачо

Chowder – Много гъста супа, обикновено с рибни продукти или картофи

Coleslaw – Колслоу

CannelloniКанелони

Consommé – Бульон консуме

Cordon Bleu – Кордон Бльо

Course – Ястие

Filet mignonФиле миньон

Fillet Steak – Стек от филе

Fondue – Фондю

FricasseeФрикасе

Gratin (Gratinée)Огретен

Hash Browns – вид картофени крокети

LasagnaЛазаня

Mashed Potatoes

Mousse – Мус

Omelet (also Omelette)-  Омлет

Paella – Паеля

Paté – Патé

Ragout – Рагу

Ratatouille – Рататуи

Risotto – Ризото

Salad Nicoise – Салата Никозиа

Soufflé – Суфле

Side Dish (also just Side(s) – Гарнитура

Tabbule (also Tabbülè) – Табули

T-bone Steak – стек от телешко бон и контра филе разделено с т – боразна кост.

Waldorf salad – Салата уолдорф

Wiener Schnitzel – Виенски Шницел

Comments are closed.