Home » рецепти

Пиле с картофи песто

10 октомври 2010 No Comment

4 порции
Време за приготовление : 15мин.
Време за готвене: 55мин.
Общо:  70мин.

Съставки:

– 4 пилешки гърди обезкостени
– 4 парчета прошуто
– 130 гр. нарязано сирене моцарела
– 300 гр. чери доматчета
– 455 гр. малки картофи
– 30гр. босилек
– 15 мл. зехтин
– 180 мл. балсамов оцет
– сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200 градуса

2. В тенджера оставете оцета да заври. Намалете температурата и го оставете да къкри 15минути, като през това време го разбърквайте често докато не се сгъсти

3. Пробийте дупка във всяка пилешка гърда и запълнете с моцарела, сол и пипер. Увийте всяка от гърдите в парчетата прошуто. Поставете вече увитите пилешки гърди в тава, като около тях поставите и доматите. Полейте всичко с зехтин и добавете сол и пипер по ваш вкус.

4. Оставете да се пече за 25 минути в предварително загрятата фурна, или докато месото не е вече розово и соса се изпари.

5. В тенджера със леко осолена вода варете картофите за около 15 минути. Изцедете ги и ги оставете отново в тенджерата, като ги поспете с босилек.

6. Сервирайте пилешките гърди, доматите и картофите в чинии и залейте с редуцирания оцет

Comments are closed.