Home » рецепти

Опашки от скален лобстер на грил

10 октомври 2010 No Comment


Порции: 4
Време за подготовка:  15
Време за приготвяне: 12

Продукти:
2 суп.л. лимонов сок
½  чаша зехтин
2 суп.л. черевен пипер
¼ суп.л. бял пипер
¼ суп.л. чесън на прах
4 опашки от лобстер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте грила на висока степен

2. Изтискайте лимона в малка купа и смесете бавно със зехтина. Добавете солта, пипера, белия пипер и чесновия прах. Разцепете опашките на дължина и потопете страната с месото в марината.

3. Намажете решетката на грила със зехтин. Поставете опашките на предварително загрятия грил с месото надолу. Гответе около 10-12мин. като ги обърнете веднъж, а през това време ги заливайте с марината. Изхвърлете остатъчната марината. Ястието е готово когато опашките са непрозрачни и твърди.

Comments are closed.