Home » Готварски терминологии, Речник

Общи термини

8 октомври 2010 No Comment

Cuisine – Кухня, практиката и начина на приготвяне

Gastronomy – Гастрономия

Finger food – Обобщено наименование за всички видове храна, която не изисква сервиз и използване на прибори, като хапки, чипсове и подобни. С този терним, най-често се описва храната, сервирана в пъбове, лоби барове, по време на коктейли и т.н.

Food Hamper – красива опаковка, обикновено кутия в която са събрани няколко вида деликатеси

Healthy Eating – Здравословно хранене

Label – Етикет

Mise en Place – Цялостната подготвителна работа и продукция, преди обяд, вечеря или мероприятие

Packagе – Опаковка

Parchment paper – Пергамент

Rind – Кора, кожа или обвивка на плод, която обикновено се маха, преди ядене. Външния слой на почти всички сирена се нарича по същия начин

Shelf Life – Срок на годност

Snack – Закуска

Slime – Слуз

Ventilation – Вентилация

Water bath (bain marie) – Водна баня

Wrapping – Опаковка

Comments are closed.