Home » Състезания

Национална Кулинарна Купа България 2010 – Сладкар на България

7 октомври 2010 No Comment

СЛАДКАР НА БЪЛГАРИЯ –  2010
Индивидуално съревнование за сладкари

        
Първи кръг
Без дегустация

– Един (1) експонат, височина поне: 60 см.Темата и материала са по избор на участника.
– Един(1) експонат торта.Свободна тема
– Едно (1) плато с петифури –  3 различни вида

Експонатите се приготвят предварително и трябва да са в залата в първия ден на конкурса.През този ден журито ще оценява.През следващите дни експонатите ще останат в залата.

Организаторите осигуряват район за участниците – дисплей маса.Съдовете и всичко останало се подсигурява от състезателя.Мястото може да  се аранжира със следните аксесуари(драперии, свещи, светлини, цветя и т.н.).Декорацията на масата не се оценява, но прави впечатление.Всички експонати трябва да имат технологична карта и табела с име на ястието, автор, град, държава.

Втори кръг
С дегустация
Ресторантъорски сладкиш

60 минути ще бъдат дадени да се приготви и представи в напълно екипираните боксове горещ или студен десерт за два куверта – по избор на конкурента.Позволено е продуктите да са темперирани.

КРИТЕРИИ за оценяване :

Представяне / Нововъведения
Включва апетитен външен вид,стил при направата, изящно представяне,съвременен стил  
0-20 точки

Композиция
Съгласуване на цвета и вкуса, практичност, смилаемост  
0-20 точки

Правилна Професионална Подготовка
Правилна подготовка на храната,отговарящо на днешно съвременно кулинарно изкуство  
0-20 точки

Аранжиране/Сервиз
Чисто аранжиране,образцова метализация
0-20 точки

Максимален брой точки 80.Половин точки не се дават.

За повече информация и регистрация 
г-ца Красимира Славкова секретар на БАПГ
0897 854 720
krasimira.slavkova@bapc-bg.com

ФОРМУЛЯРА ЗА УЧАСТИЕ ИЗТЕГЛЕТЕ ОТ ТУК : ФОРМУЛЯР

Comments are closed.