Home » продукти, Речник

Млечни продукти и сирене

7 октомври 2010 No Comment

Artisan Cheese – Сирене, направено от майстор, в малки количества на ръка

Clotted CreamНезаквасена сметана, много гъста и с най-малко съдържане на мазнини 55 процента

Cream – сметана

Curd /quark/ – извара

Gorgonzola cheeseГоргонзола

Gouda – Гауда, традиционно холандско твърдо сирене

Lowfat мilk – Полу-обезмаслено мляко – 1 до 2 %

Milk – Мляко

Mozzarella – Моцарела

Parmesan cheeseПармазан

ParmigianoReggiano – Най-известното и титуловано италианско сирене за рендосване

Processed Spread Cheese – Топено сирене

Ricotta – Рикота

Smoked cheese – Пушено сирене

Yoghurt (also Yogurt) – Кисело мляко

Comments are closed.