Home » рецепти

Кинуа Пилаф

10 октомври 2010 No Comment

Съставки за:                     4 порции
Време за подготовка:  20 мин.
Време за готвене:          20 мин.
Общо:                                  40 мин.
 
Съставки:
8 мл. зехтин
½ глава лук, нарязана на кубчета
1-2 скелидки чесън, смачкани
170 гр. не обработена кинуа, измита
100 гр. сварена леща
110 гр. свежи нарязани гъби
470 мл зеленчуков бульон
½ връзка листа от цвекло (без стъблата)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина в голяма тенджъра на среден огън. Добавете лука и чесъна и оставте да се запържат за около 5 мин.

3. Смесете кинуата, лещата и гъбите, след което ги добавете. Изсипете бульона и гответе в продължение на около 20 мин.

2. Свалете тенджърата от огъня и сервирайте.

 

Comments are closed.