Home » Речник, Ястия

Десерти и пайове

7 октомври 2010 No Comment

Bavarian Cream – Баварски крем

Brownie – Твърд шоколадов кейк, с ядки

Cobbler –  Коблер. Традиционен американски десерт, печен във фурна, с пълнеж от плодове (ябълки, праскови, череши и др.)

Candied Peesls – Захаросани кори от лимон, портокал и т.н.

Cheesecake – Чийзкейк

Chocolate Fondue – Шоколадово фондю

Cookie – Бисквита

Cup cakes – Кекс от малки формички

Creme brule – Крем брюле

Danish pastry (also Danish) – Сладки от бутер тесто с  различни пълнежи от  сладко. Много често сервирани за закуска.

Desserts – Десерт

Doughnut (Donut, AmE) – Донът

Еclair – Еклер

Fudge – Фъч. Вид сладкиш, твърд и много сладък. Приготвя се като се варят мляко и захар, после се избива за да се получи хомогенна смес. Може да има множество аромати и вкусове.

Gateau – Гато. Френски вид кекс, с пълнеж ( напр. сметана и сладко)

Jam doughnut (Jelly donut, AmE)- Донът с пълнеж от сладко, вместо дупка

Panna Cotta – Пана кота, италиански десерт.

Petit Fours – Петифури

Pudding – Пудинг, десерт

Ring doughnut – Донът във формата на геврек и без пълнеж

Sorbet – Сорбе

Sponge cake – Кекс

Swiss roll (Jelly roll AmE) – Сладко руло

Scone – Кръгло парче сладкиш, популярен на Острова. Сервира се със сметана и сладко, към чая.

Waffle – Гофрета

Comments are closed.