Home » рецепти

Воден крес и горгонзола с подправени орехи

6 октомври 2010 No Comment

Водна салата

За 12 порции

Съставки:

Подправени орехи:
1/2 чаша орехи (раделени на половина)
1/2 чаена лъжица чили
3/4 чаша чист кленов сироп

Салата:
2 1/4 чаши балсамико оцет
2 връзки воден крес(листен зеленчук от семейството на зелето), измит,изсушен и с махнати дръжки
1 глава марула,изчистена и нарязана на 1/2-инча ивици
1 чаша сирене горгонзола, натрошено
1/2 чаша сухи боровинки
1/4 чаша червен лук,на жулиени
1/2 чаша зехтин екстра върджин
сол на вкус
Пресен черен пипер на вкус

Приготвяне:
Загрейте фурната предварително на 375 градуса.

Сложете орехите на лист за печене и ги печете за малко,около 5 минути.Преместете ги в купа и ги оваляйте в чили и кленов сироп.Върнете така приготвените ядки да се допекат на лист за печене за още 5 минути.Махнете орехите от намазнената хартия и ги оставете да се охладят.

Сложете 2 чаши балсамико да ври в малка тенджера.Нека да ври докато се редуцира сместа и стане 2/3 и след това го махнете от котлона да се охлади.

Разбъркайте заедно останалите съставки включително останалата 1/4-чаша балсамико (но  не и редуцирания оцет),в голяма купа.Разделете салатата в 12 чинии.Напръскайте с редуцирания балсамико около чинията за гарниране.Сервирайте веднага.

Comments are closed.