Home » рецепти

Бананов кейк с ром, орехи и стафиди

10 октомври 2010 No Comment



8 порции
Време за подготовка: 15 минути
Време за приготвяне: 45 минутиПродукти:4 зрели банана
125 g захар
125 g краве масло
2 яйца
175 g брашно
5 g набухвател
3 капки есенция ванилия /1 пакетче/
60 g орехи
50 ml тъмен ром
60 g стафиди

 

Начин на приготвяне:Сложете стафидите и рома в тиган и ги загрейте до завиране и оставете сместа да изстине. След това смачкайте с вилица бананите и в отделна купа разбийте двете яйца с маслото и захарта. Добавете около 30 грама брашно, разбъркайте, а след това добавете и бананите. После добавете останалата част от пресятото брашно и набухвателя, след което разбъркайте добре. Накрая прибавете орехите, ваниловата есенция, стафидите и рома. Намажете с масло и поставете намаслената хартия за печене във формата за кекс. Изсипете внимателно сместа, като запълните формата почти до горе.

 

Изпечете за около 45 минути във фурната на 180 °C, докато стане със златист цвят. Проверявайте готовността на кейка, като набождате вътрешността му с клечка за зъби или тънко шишче. Когато то остане чисто /без полепнало по него тесто/, кейка е готов за изваждане от фурната.

Охладете го и сервирайте с крем по Ваш избор или сладка сметана.

 

Comments are closed.