Home » Статии, Събития

Книга за карвинг – Гравиране на плодове и зеленчуци

5 септември 2010 No Comment

Веселина Славчева съвместно с  Creative Hall Visual-Art-Studio представиха
“Гравиране на плодове и зеленчуци”Fruit and Vegetable Carving

първата в България книга представяща
магията на Тайландското кулинарно изкуство!

Авторска книга/каталог в ограничена серия “Гравиране на плодове и зеленчуци” с монохромна фотография представиха кулинарният майстор Веселина Славчева и Creative Hall Visual-Art-Studio.
Кулинарното събитие се състоя на 17 декември в хотел HILTON Sofia, специален гост на което беше Виктор Меламед – Почетен Консул на Кралство Тайланд в България.

Книгата е предназначена за всички, които искат да се запознаят с изкуството гравиране на плодове и зеленчуци. Показва метода за изработване и основните стъпки за постигане на феерична красота.Насочва онези, които искат да навлязат в света на фантазията и да превърнат една форма в друга, подчертавайки още повече красотата на всеки продукт. Разделена е на 3 части с галерия, в които се показват различите степени на обработка. Първо се започва от лесни и достъпни за всички практически упражнения, след това се преминава към по-трудни и най- накрая се показват методи на обработка, изискващи по-голямо търпение, практика и спокойствие за придобиване на необходимите умения. Много е важно да се запомни, че крайната цел е да се подчертае красотата на всеки продукт без да се правят груби и дълбоки разрези.

В книгата ще намерите много снимки и обяснения, които ще ви улеснят и ще ви насочат.Искрено се надявам, че ще ви заплени и ще ви отвори вратите на един нов свят, изпълнен с нежно ухание и красота.

Ако искате да се научите да гравирате плодове и зеленчуци ще ви е необходимо желание и остър нож. Останалите инструменти не са задължителни, но могат да ви помогнат. На снимката са показани основните гравиращи инструменти, описана е и употребата им. Не забравяйте, че трябва да бъдат изработени от качествена стомана, за да не остават следи върху обработваемата повърхност и да не развалят вкусовите качества на продуктите.

WWW.CARVING-BG.EU

Comments are closed.