Home » Знаменитости

Знаменитости

undefined Alain Ducasse Alain Ducasse е известен френски кулинар, собственик на множество ресторанти в цял свят, сред които са и Louis XV в Монако, Jumeirah Essex House в Ню Йорк и Plaza Athénée в Париж. В момента той е единственият кулинар с три звезди Michelin в много държави. През януари 2007 той става майстор готвач в ресторанта намиращ се в Айфеловата кула – Jules Verne.
undefined Paul BocusePaul Bocuse, един от най добрите кулинари за двадесети век, той е един от първите, които се появява като публична кулинарна личност. В тази роля той прекарва няколко десетилетия разпространявайки френската кухня, създател на множество ресторанти и кулинарни институции.
undefined Gordon Ramsay Gordon James Ramsay е един от тримата кулинари във Великобритания притежаващи ресторанти, на които са присъдени три звезди от Michelin. Гордън е най-известният, най-богатият и същевременно най-скандалният британски готвач. Известен е и с многобройните си телевизионни участия.
undefined Heston Blumenthal Heston Blumenthal е готвач и собственик на световно известният ресторант The Fat Duck – с присъдени три звезди от Michelin. Известността на Blumenthal се дължи на неговия „молекулярен” начин на готвене или „кулинарна алхимия”.
undefined Jamie Oliver Jamie Oliver е познат като британски кулинар, застъпващ се за увеличаването на здравословната храна в столовете в училищата, известен с множеството си издадени готварски книги и телевизионни предавания
undefined James Martin James Martin е кулинарен майстор, известен с участията си по британските телевизии от 1996 година
undefined Charlie Palmer Charlie Palmer е друг много уважаван кулинар от Америка. Той получава специална награда “Progressive American”, за емблематичните си ястия. Те смесват класическия европейски начин на готвене и автентичните американски продукти.
undefined Delia Smith Delia Smith е английски телевизионен кулинар, известна с интуитивния и начин на готвене, подходящ за непрофеионалисти.
undefined Daniel Boulud Daniel Boulud е френски готвач и ресторантьор. Той управлява три ресторанта в New York City, Palm Beach, and Las Vegas. Познат е като главен готвач в Le Cirque, двузвзден Michelin ресторант.
undefined David Everitt-Matthias David Everitt-Matthias – малко кулинари са толкова уважавани във Великобритания. Той разработва и обновява ястията си постоянно през последните 18 години в малък ресторант в Cotswold town, известен с двете си звезди присъдени от Michelin.
undefined Eric Ripert Eric Ripert – френски кулинар, работещ в ресторант Le Bernardin в Ню Йорк. През 2003 той взема престижната награда James Beard Award – Outstanding Chef of the Year.
undefined Ferran Adria Ferran Adrià Acosta е „революционерът” на испанската кулинария, признат за един от най-добрите готвачи в света и вдъхновил стотици млади хора да изучават кулинарното майсторство и станат готвачи. Собственик е на небезизвестния El Bulli, ресторант намиращ се в Costa Brava.
undefined Gaston Lenotre Gaston Lenôtre е един от най-добрите френски кулинарни майстори. Отваря сладкарница в Нормандия през 1971, а десетилитие по-късно и в Париж. Жива легенда, той е обучил най-добрите световни сладкари.
undefined Gary Danko Gary Danko е познат в Амерка, като един от най-талантливите й кулинари. Има награда за „Най-добър готвач в Калифорния” и е посветил живота си на „преследване на перфектното” в кулинарното изкуство.
undefined Alain Senderens Alain Senderens е един от основателите на “Nouvelle Cuisine”, модерното течение във френската кулинария и собственик на три звезден Michelin ресторант – Senderens Restaurant в Париж.
undefined Gary Rhodes Gary Rhodes е британски ресторантьор, кулинарен писател и известен готвач, познат с любовта си към английските ястия. Собственик е на няколко ресторанта в Лондон.
undefined Giorgio Locatelli Giorgio Locatelli – известен телевизионен готвач, работещ в Обединеното Кралство.
undefined Gualtiero Marchesi Майстор готвача Gualtiero Marchesi е водещ кулинар, представител на италианската кухня по света. Ястията му са емблематични, заради използваните от майстора иноватиност, креативност и елегантност.
undefined Guy Martin Носителят на 3 звезди Michelin от 2000 година, Guy Martin е също така награждаван и за Legion of Honor през март 2003.
undefined Harald Wohlfahrt Harald Wohlfahrt е германски кулинар, получил наградата Bundesverdienstkreuz през 2005.
undefined Antony Worrall Thompson Henry Antony Cardew Worrall Thompson е известен кулинар във Великобритания. Освен в кухнята, той прекарва много време и в кулинарни предавания по телевизята.
undefined Heinz Winkler Heinz Winkler – е немски майстор готвач, и шеф на ресторанта ‘Relais Gourmand’ получил наградата Bundesverdienstkreuz от президента на Германия.
undefined Charlie Trotter Charlie Trotter – ресторантьор и кулинар от Чикаго, е един от най-титулуваните и уважавани готвачи в Америка. Собственик е на ресторант, носещ неговото име, който за мнозина е синоним на гурме кулинарията в Северна Америка.
undefined Brian Turner Brian Turner е английски готвач, работещ в Лондон. Участва е предаването Ready Steady Cook по BBC2 от 1994 година, както и в други телевизиони програми.
undefined Jean Christophe Novelli Jean-Christophe Novelli – талантливият френски кулинар от италианско потекло, живеещ в Лондон е наистина майстор от световна класа. Сега, Jean-Christophe Novelli, носител на общо четири звезди от Michelin, е зает със своята Novelli Academy.
undefined Joel Robuchon Joël Robuchon е познат като майстор готвач на столетието, прякор, който си е извоювал заради влиянието си и таланта в периода на post-nouvelle кулинарията във Франция. Днес, именитият готвач има ресторанти по целия свят, включително Хонк Конг и Лас Вегас.
undefined John Burton Race John Burton Race – освен с участията си по Channel 4, той е известен и като готвач получил звезда от Michelin.
undefined Jean-Georges Vongerichten Jean-Georges Vongerichten е познат със своята тайландско – френска кухня. Също така, той е автор и на няколко кулинарни книги.
undefined Johann Lafer Johann Lafer, Австрийски кулинар, известен с телевизионните си участия и кулинарните си книги.
undefined Marco Pierre White Marco Pierre White е един от най-добрите кулинари и ресторантьори във Великобритания, спечелил си славата на талантлив и изобретателен готвач от своето поколение, познат колкото с агресивността си, толкова и с изключителните си качества на готвач.
undefined Martin BlunosMartin Blunos, майстор готвач с присъдени две звезди от Michelin, които успява да ги задържи вече 15 години.
undefined Michel Troisgros Michel Troisgros, признат френски кулинар отличен с три звезди от Michelin
undefined Martin Berasategui Martín Berasategui е един от най-добрите испански кулинари, познат с нетрадиционните си методи на готвене. Той често използва продукти в нестандартни комбинации за създаването на изключителни нови ястия.
undefined Michel Bras Michel Bras, ресторантьор и майстор готвач, Michel работи заедно със сина си в семейния хотел ресторант Laguiole. Ресторантът му е оценен като 6-ти в топ 50 ресторанти за 2007 година.
undefined Michel Roux Jr. Michel Roux – френски кулинар и собственик на един от най-известните ресторанти в Лондон – Le Gavroche, който е и първият във Великобритания, отличен с три звезди от Michelin.
undefined Michel Rostang Michel Rostang, потомък на семейство кулинари, той е един от най-креативните майстор готвачи в Париж.
undefined Michel Richard Michel Richard е пионер в революционната френско-калифорнийска кухня. Изключително известният му ресторант Citrus е бил номиниран за един от Топ 20 Ресторанта на Америка – 2001 и 2006, както и за най-добрия ресторант на Америка от Traveler’s magazine -1987
undefined Marc Meneau Френски кулинар, собственик на l’Espérance Restaurant, оценен и част Relais & Châteaux.
undefined Philip Howard Philip Howard, британски кулинар, работещ като майстор готвач в Лондон в ресторант The Square
undefined Patrick O’Connell Patrick O’Connell, самоук кулинар, получил отличие за изключително добър готвач в Америка през 2001 година. Той също така е автор и на множество готварски книги.
undefined Alain Passard Alain Passard е френски кулинар собственик на’Arpège – ресторант с три звезди в Париж. Наскоро той издаде първата си книга с рецепти – Les Recettes des Drôles de Petites Bêtes, предназначени специално за деца. Също така той си партнира с компании произвеждащи горчица, използвайки рецепта от 16ти век.
undefined Pierre Gagnaire Pierre Gagnaire, майстор готвач, получил три звезди от Michelin. Работещ главно с френската кухня, той е разпознаван в цял свят като изключително добър кулинар.
undefined Pierre Koffmann Pierre Koffmann – въпреки френските си корени, Pierre Koffmann е познат като кулинар от най-висок ранг на английската ресторантьорска сцена. Koffmann е често споменаван от младите готвачи като техен вдъхновител, а също така и от ресторантьорите. Той е носител на две звезди Michelin.
undefined Paul RankinPaul Rankin, ирландски кулинар, познат с медийното си присъствие.
undefined Richard CorriganRichard Corrigan е ирландски кулинар, работещ в Лондон, получил звезда от Michelin през 1998 година. Също така, той е водещ на кулинарното предаване „Full on Food“ излъчвано по BBC.
undefined Rick Stein Rick Stein, английски кулинар, ресторантьор и водещ на готварски предавания по телевизията.
undefined Rick TramontnoRick Tramonto за своите 24 години, той е постигнал изключително високи кулинарни постижения сравни ми с тези на малцина други майстор готвачи. Използвайки химията като основа за кулинарните си умения той е магйосник в кухнята.
undefined Raymond Blanc Raymond Blanc е френски майстор готвач, работещ в отличения с две звезди Michelin ресторант Le Manoir aux Quat’ Saisons , намиращ се във Великобритания.
50-wakunda.jpg Testuya Wakuda Tetsuya Wakuda е японец, живеещ в Австралия от началото на 80-те години на миналия век. Той е собственик на Tetsuya’s и е един от най-титулованите и креативни кулинари в Австралия.
undefined Thomas Keller Thomas Keller е американски готвач, ресторантьор и автор на готварски книги. Награждаван многократно от престижните награди на James Beard Foundation. Thomas Keller е получил награда за най-добър готвач на щата Калифорния през 1996 година и за най-добър готвач в САЩ през 1997 година. Също така от Michelin са му присъдени три звезди през 2005 и 2006 съответно за ресторантите му Per Se в Ню Йорк и The French Laundry
undefined Wolfgang Johann Puck Wolfgang Johann Puck – австро-америкнски кулинар, ресторантьор и бизнесмен, собственик на множество ресторанти, един от които луксозният Spago, познат като място на което се провеждат афтер партитата на Оскар наградите.

Comments are closed.